Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Woodlum Festival

30 mei , 2015

Voor deze tweede editie is een samenwerking aangegaan met Stichting de Sterremolen, vanwege het overeenkomstige doel om de bijzondere plek onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

De coproductie van The Village en EKKO was een natuurlijk gevolg van de al gevestigde samenwerking tussen de twee, die de afgelopen paar jaar is opgebouwd. Menig band speelde in de middag een set in The Village, om ’s avonds een volledig optreden in EKKO te geven. Inmiddels zijn we heel wat live sessies, speciale koffie, een eerste editie van de punkavond-serie One Louder en de eveneens gecoproduceerde Halloween-dansavond Night of the Freaks verder.

Woodlum is in 2014 ontstaan vanuit een overeenkomstig gevoel dat de twee kregen bij de locatie en bij de sfeer die een festival op die plek wat hen betreft moet ademen.
En dat is bevallen bij het publiek: Woodlum 2014 verkocht voor aanvang uit en de reacties van zowel bezoeker als pers waren lovend, met een nominatie door 3voor12/Utrecht voor het beste Utrechtse initiatief van 2014 tot gevolg.

De ingrediënten voor de muziekprogrammering van 2015 blijven in de basis hetzelfde als vorig jaar: rauwe muziek waar het eigenzinnige karakter voorop staat. De focus ligt op relevant (lokaal) talent en opkomende (inter)nationale acts die onder andere spelen met authentieke instrumentatie, of trouw blijven aan de oorsprong van het muziekgenre dat zij brengen.
Ook de horeca vindt weer aansluiting bij het profiel van Woodlum. Streekproducten en -initiatieven komen samen en worden in assortiment uitgebreid.

Brother Dege
Intense delta-blues-folk-punk.

Brother Dege, die naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar zijn muziek kan je bijvoorbeeld kennen uit de film Django Unchained, waarvoor hij een bijdrage leverde aan de soundtrack. Naar Woodlum komt hij in volle bezetting, met band, waardoor zijn delta-blues-folk-punk extra intens van het podium zal spatten. 100% Woodlum.

Jack of Heart
Aanstekelijke psychpunk uit Frankrijk.

Al eens een party psychpunkband uit Frankrijk gezien? Wij eigenlijk ook niet, daarom dit jaar op Woodlum: Jack of Heart. De echte kenners zouden Jack kunnen kennen van The Fatals, een band die zo’n tien jaar geleden podia onveilig maakte met noisy trashpunk. Jack of Heart’s aanstekelijke rammelgarage is iets minder destructief, maar net zo energiek.

Tiny Legs Tim
Old school blues band.

Tiny Legs, die heeft Tim de Graeve te danken aan een leverziekte waartegen hij jarenlang knokte. Die strijd hoor je terug in zijn doorleefde en rauwe Delta blues, die hij al in drie full-lengths en meerdere EP’s goot. Tiny Legs Tim is een old school blues band zoals we die graag zien en horen. En wij niet alleen, want Stepping Up, hun meest recente, haalde zelfs de Belgische albumcharts. Amai!

My Blue Van
Soulvol Blues-rock trio uit Utrecht, maar eigenlijk nog zo veel meer dan dat.

My Blue Van benaderen de blues en roots op originele wijze. Het nieuwe album Hush klinkt zo nu en dan rauw, maar vaak zijn de nummers ook gladgeschuurd tot sfeervolle soulballades. Het ene moment dromerig, vervolgens volledig ontspoord. Dit Utrechtse trio is een goed geoliede machine dat graag andere stijlen toepast in hun eigen bluesrock.

Dead Cat Stimpy
One-man garage rock ’n roll action!

Dead Cat Stimpy uit Delft is een solo-artiest? Ja, maar gitaar speelt Tim Herrebrugh met beide handen, een provisorisch drumstel met beide voeten en intussen schreeuwt hij heerlijk de longen uit zijn lijf. Zo ontstaat er een catchy en prettig rammelende set van garage, rock ’n roll en blues waarbij je je soms even afvraagt of dit echt allemaal tegelijkertijd en door dezelfde dude gespeeld wordt.

Voor meer informatie en tickets:
www.woodlum.nl / www.ekko.nl

Gegevens

Datum:
30 mei , 2015
Evenement Categorie:

Locatie

Molen de Ster