Ander Nieuws grote prijs

Geschreven op 4 augustus, 2013 | door redactie

1

Deelnemers Grote Prijs Singer-Songwriter uit Utrecht

De Grote Prijs staat weer bijna voor de deur en we keken eens naar de deelnemers die zich hebben ingeschreven voor het Singer-Songwriter deel van de wedstrijd. We kwamen uit bij 11 deelnemers uit Utrecht en vooral veel deelnemers uit Amsterdam. Zie figuur hieronder. 30 augustus is de eerste kwartfinale in het Wilhelmina Pakhuis te Amsterdam. Zien we daar een van deze deelnemers terug? Luister hieronder van de meesten een liedje.

singer grote prijs

 

Carlien & The Ladybirds

Carlien Jeanne schrijft eigenzinnige jazzy-pop/indie-folk teksten in het Nederlands en Engels. Vaak wordt ze vergezeld door Engelmiek op contrabas en afwisselende percussionistes. Ook treedt ze solo op met gitaar, ukelele en loopstation.
Cordula


In de Achterhoek staat een oud ‘huusken’ waar Cordula liedjes schrijft. Eerlijke liedjes zonder opsmuk, recht uit het hart. De Nederlandstalige songs klinken als Tracy Bonham gemixt met Bob Dylan, Bjork en Stef Bos. Melancholische pop met een rauw randje.

Cries and Whispers

“Zijn liedjes zijn breekbaar en hier een daar komt het wat klungelig over maar in dit geval is dat iets goeds. Het geeft de muziek een extra huis, tuin en keuken gevoel wat het geheel eerlijk doet overkomen. Met fluisterende stem zingt hij over zijn minimale gitaarspel en tussen door verontschuldigt hij zich nog een keer voor het niet zo spraakzaam zijn. Nou wat ons betreft hoeft dat niet want ook zonder gepraat tussendoor weet hij het publiek uitermate stil te houden en duidelijk te overtuigen.” – subjectivisten.nl

Dimitri Lak
Dimitri Lak maakt muziek en schrijft liederen en begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar. Hij heeft zich in de loop der jaren laten inspireren door onder anderen Johnny Cash, Bob Dylan, Jack Johnson, The Lumineers, maar ook minder wereldwijd bekende artiesten als Toon Hermans, George Brassens, Alexandr Vertinsky.

Going Barefoot

Going Barefoot, uit je comfort-zone treden, ontstond in de lente van 2012, toen de Utrechtse musici Ferra Heskin (zang) en Menno Roymans (gitaar) in contact kwamen met pop/dance producer Ruby van der Peijl (ex-The Difference).

Heleen van de Water


Heleen van de Water is geen standaard singer-songwriter. Op het podium speelt ze geen gitaar of piano. Maar ze zingt. Met een band. Liedjes over het leven, over liefde, over verdwalen, over vallen en opstaan. Luister maar.

Myrthe


Melancholieke liedjes uitgevoerd op akoestische instrumenten met een vleugje elektronica.

Patrick G. & The Romans
Bij Patrick G. staat het creëren van het ultieme poplied centraal. Gebackt door zijn begeleidingsband ‘The Romans’ vertelt en brengt hij een verhaal zoals een verhaal beleefd moet worden. Puurheid en romantiek zijn thema’s die in deze (brit)pop act centraal staan.

Sam Rodrigues

Opkomende Singer-Songwriter uit Utrecht die met zijn Akoestische popmuziek een originele mix weet te creëren tussen Jazz/Blues/Bossa Nova en Rock/Pop.

Tanja


Tanja. (1983) maakt al liedjes zo lang ze zich kan herinneren. Liedjes die puur zijn, soms wat melancholisch zijn en vaak in je hoofd blijven zitten.

Vic Willems
Intieme slaapkamerfolk uit Utrecht. Vic Willems, tevens frontman van een volledige rockband, besefte zich dat hij, tot zijn verbazing, in eenzame nachten een volledig album aan persoonlijke singersongwriterliedjes bij elkaar had geschreven.

Tags:
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief