Stappen Utrecht popprijs

Geschreven op 9 september, 2013 | door Geert

8

Zaterdag halve finale van De Utrecht Popprijs

Wanneer: Zaterdag 14 september, 14:00 – 18:00
Prijs: Passe partout € 3,-
Waar: Mary K hotel, De Kargadoor, De Witte Vosch

Het is weer bijna zover. De halve finale van De Utrecht Popprijs staat voor de deur met twaalf bands. De bands strijden aankomende zaterdag voor een finale plaats in op 3 oktober in Tivoli de Helling waar ze o.a. studiotijd bij Mailman Studio kunnen winnen. Wij mochten als Staplab een band aandragen en dat is Sputnik Effekt geworden.

De bands die een gooi doen naar de titel zijn:

Via Maria
Toen Maria van Dongen ruim 2,5 jaar geleden een groepje muzikanten om zich heen verzamelde om haar liedjes te spelen ontstond al snel de band; Via Maria. Via Maria legt een vergrootglas op het alledaagse en spelen liedjes over het abnormale wat je onder dat vergrootglas aantreft. Via Maria neemt, door hun absurde en herkenbare teksten, haar publiek mee naar een fantasierijke omgeving. Door de grote theatrale invloeden is een optreden nooit hetzelfde en blijf je als publiek met een hoop vraagtekens achter.

The Arson Strategy
Vijf vrienden met een gezamenlijke passie voor muziek besloten in 2012 een band te beginnen, het liep lekker en al snel was het duidelijk; The Arson Strategy was geboren. The Arson Stategy speelt een gevarieerd scala aan nummers, van zware breakdowns tot melodieuze intermezzo’s, deze mannen spelen het allemaal. Live kenmerken de heren zich door hun strakke en rauwe shows. Bij hun show weet je één ding zeker; stilzitten is geen optie!

Project Bongo
Project Bongo is opgericht door vier gemotiveerde studenten van de Herman Brood Academie, en is vernoemd naar de knuffelaap van Jorik, de bassist. Project Bongo maakt een combinatie van pop en dance die misschien wel doet danken aan Miike Snow, Two Door Cinema Club en MGMT. Eén tip voor als je naar Project Bongo gaat; vergeet je dansschoenen niet!

Stillwave
Het gaat goed met de Utrechtse band Stillwave sinds in 2012 hun EP, Isles, uitkwam. Het drietal staat bijna wekelijks op het podium en wist met hun strakke sound The Clash of the Titans te winnen. De heren maken alternatieve rock muziek met invloeden vanuit de post -punk en post-rock. Dat de ze het niet alleen binnen de grenzen van Utrecht houden is duidelijk, ze stonden dit jaar onder andere in Leiden, Den Haag en Amsterdam.

Matter of Seconds
Matter of Seconds kent elkaar van muziekschool De Kom in Nieuwegein en begon in 2008 met het coveren van nummers. Na het spelen van enkel covers werd het snel duidelijk dat de leden een muzikale en creatieve klik hadden en begon de groep met het schrijven van nummers. De laatste jaren is Matter of Seconds uitgegroeid tot een serieuze indie-rock band. Door de energieke drum, originele gitaarpartijen en tweestemmige zanglijnen wist Matter of Seconds de jury te overtuigen en de Kleine Prijs van Nieuwegein te winnen.

Boomslang
Boomslang (spreek uit: ‘Boemsleng’) is een vijf koppige rockformatie afkomstig uit Woerden. De heren wisten tijdens Het Geheim van Woerden het publiek in te pakken en wonnen dan ook de publieksprijs. Kenmerkend voor Boomslang is het dynamische gitaarspel en de rauwe zang.

Close Up
Eén ding is zeker, Close Up timmert aardig aan de weg. De in 2009 opgerichte band bracht in 2011 hun eerste EP uit en wist hiermee op het Wereldfeest in Utrecht te spelen. Daarnaast waren ze ook al te horen bij onder andere 3FM, Radio538 en te zien op Festival aan de Werf en op Appelpop. Dat het enthousiasme van Close Up aanstekelijk werkt is al duidelijk vanaf de eerste seconde dat de band het podium betreed. De band laat het publiek dansen, springen, klappen en zingen!

Go Go Kill
Deze indie-nouserock band uit Utrecht herken je door hun energieke optredens en de mysterieuze beschilderingen op het gezicht. Het viertal wist in een mum van tijd de jury bij Live & Local te overtuigen. Wij zijn benieuwd of dit met De Utrecht Popprijs hetzelfde geval gaat zijn.

Groove Garden
De Utrechtse band Groove Garden maakt al sinds 2008 Utrecht en omgeving onveilig met hun groovy tunes. Onder leiding van vocalist Ivo Schwengle zijn de heren regelmatig op verschillende podia door heel het land te vinden. Naast Ivo bestaat de band uit de gitaristen Pim Harthoorn en Stefan de Bruijne. De ritmesectie wordt gevormd door drummer Ruben Marseille en bassist Peter Huting.

TwoWay Society
TwoWay Society is a band with a concept; bringing interaction between fans and musicians to a new level, one where they really come together. Creating a society where fans are not JUST fans, but where they can actually be part of the band. TwoWay! This can be done by sharing pictures, sending in song lyrics, artwork and reviews of the band or making music videos and remixes. Even playing live on stage with them is one of the many possibilities!

|FIXUR|
FIXUR, opgestart in de herfst van 2011.
Geïnspireerd door de elementen van Radiohead, Muse en Sigur Ros waardoor uiteindelijk de band |FIXUR| ontstond.

Sputnik Effekt
Sputnik Effekt, popband, momenteel gevestigd in Utrecht. De vierkoppige formatie heeft geen banden met het Kremlin, maar Vladimir Putin schijnt al jaren een trouwe fan te zijn. De band treedt geregeld op bij feestjes van de KGB en de twee dochters van Yuri Gagarin hebben ooit eens aangegeven dat de muziek van Sputnik Effekt ze nog altijd aan hun vader doet herinneren. De band is al jarenlang een vaste waarde in het Oost-Europese clubcircuit, maar langzaamaan maken ze de overstap naar het Westen. Ooit pakten ze samen de instrumenten op om de treurnis van de Sovjet-Unie te vergeten en sindsdien doen ze niks anders. De passie voor muziek, dat is waar het voor deze band om draait.

Tags: ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief