Stappen image

Geschreven op 10 januari, 2014 | door redactie

0

40-jarige samenwerking Spielberg en Williams uitgevoerd door filmorkest

Zaterdag 18 januari: Geertekerk, Utrecht
Aanvang: 20.30 uur
Kaarten: € 12,50
Website: www.filmorkest.nl

Altijd al genoten van de muziek binnen de films van Steven Spielberg? Dan is dit de uitgelezen kans om het live te kunnen bewonderen in de Geertekerk. Het Nederlands Filmorkest zal die avond muziek ten gehoren worden brengen van componist John Williams die geschreven is voor verschillende Spielberg films. Kaarten zijn te reserveren via de website van het orkest.

Het Nederlands Filmorkest speelt in dit programma muziek die John Williams heeft gecomponeerd voor films van Steven Spielberg. Inde jaren zeventig hebben deze twee artistieke grootheden elkaar gevonden door hun samenwerking in kaskrakers zoals Jaws. Als duo zijn ze sindsdien onafscheidelijk en bovenal onverslaanbaar. E.T., Jurassic Park, Schindler’s List: stuk voor stuk zijn het voltreffers geweest op zowel het witte doek als in de concertzaal, en dat succes hebben ze vooral aan elkaar te danken. Als eerbetoon aan het veertigjarige jubileum van hun samenwerking in 2014 (hun eerste film, Sugarland Express, kwam uit in 1974), voert het Nederlands Filmorkest Williams’ muziek uit met de bijbehorende beelden uit de films van Spielberg en worden er bovendien unieke beelden vertoond waarmee de bezoeker een bijzonder inkijkje krijgt in de wisselwerking tussen deze bijzondere en invloedrijke personen in de filmgeschiedenis.

Kijk hieronder naar de manier John Williams samen met Spielberg de muziek maakte voor E.T.:
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief