Ander Nieuws 945281_686752884684107_1259576085_n-500x500

Geschreven op 21 januari, 2014 | door redactie

0

Nieuw label in Utrecht: Choking Pigeon Records

Een medium dat vijftig jaar na haar introductie weer helemaal springlevend is, getuige het wereldwijde succes van o.a. het Amerikaanse Burger Records en de vele nieuwe uitgaven van diverse albums.

Utrecht kent natuurlijk enkele uit het oog springende labels en Choking Pigeon Records kunnen we vanaf 2014 hierbij scharen. Het bijzondere? Alles wat op het label uitkomt is te verkrijgen op cassettes. Het label dat zijn oorsprong vond bij Ricardo Jupijn en Joris Postulart tijdens het festival The Great Escape Festival in Brighton heeft op dit moment twee cassettes in de webshop staan. Wees er wel snel bij, want de oplagen van de releases zijn gelimiteerd! Wij zijn benieuwd welke indie/garagebands er aan de lijst worden toegevoegd.

Twin Shades – EP
De allereerste release op Choking Pigeon Records is TWIN SHADES! Geïnspireerd door bands als Thee Oh Sees, The Black Angels, Tame Impala, The Brian Jonestown Massacre en Night Beats maken deze Amsterdammers piekfijne, psychedelische garage met een heerlijk actuele sound. In 2013 speelde de band op o.a. Le Guess Who? en Magneet Festival, samen met bands als Allah-Las en waren de garagerockers een groot hoogtepunt tijdens de Popronde. In 2014 begint het jaar direct goed voor de band, want op 18 januari staat Noorderslag op het programma. Het startschot voor de verovering van de rest van Nederland en Europa.

Suit and Tie Johns – Paul
They came in like a garageball! Suit And Tie Johns kwamen begin 2013 plots met de LP PAUL; een album vol fuzzy garage, met uitstapjes naar de jaren ’60. Nederland ging direct voor de bijl. Nu eindelijk uit op cassette!
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief