Stappen wallpaper-met-een-liefdes-hartje-in-de-vorm-van-je-handen

Geschreven op 5 februari, 2014 | door Geert

2

Valentijn staat voor de deur. Wij plannen jouw avond!

Vorige week werd ik in de kroeg door een onbekende uitgemaakt voor romanticus en daarom bestempel ik mijzelf dan voor deze post als kenner op liefdesgebied. Er zijn zoveel mogelijkheden om jouw geliefde te verwennen op de dag die bedacht is door de industrie (al mag dat de pret niet bederven). In overleg met verschillende kenners maakten we enkele Valentijn routes op maat.

De studentenroute
Kosten: Ongeveer 30 euro (exclusief drank)
Je bent dus een stereotype student. De maand telt eigenlijk maar drie weken en er moet rekening gehouden worden met het collegegeld dat eens per maand of kwartaal afgeschreven wordt. Dat jij duizenden euro’s op je rekening hebt staan wil niet zeggen dat je ook nog duizenden euro’s aan rekeningen moet betalen. Daarom een avond die niet teveel mag kosten maar die de significante liefde ook enig plezier moet gunnen.

De avond begint bij het oppikken van de geliefde. Waarschijnlijk hebben jullie midden op de Neude afgesproken of stappen jullie gezamenlijk de deur uit. Het eten moet aan een tafel geschieden met bediening, want de snelle hap bij Broodje Ploff doet niet gelijk denken aan rozenblaadjes. Er zijn meerdere keuzes om goed en niet al te prijzig te kunnen eten, maar Kartoffel (wel reseveren) is zeker de moeite waard als je een keer iets nieuws wilt proberen. Alle gerechten zijn 10,- (op de specialiteit na) en een liter bier kost 7,50. Misschien niet het beste idee om gelijk aan de liters te beginnen als je wilt dat de avond nog wat gaat brengen.

Eenmaal bijgekomen van het gerecht en nog een bakje koffie genomen te hebben moet er een keuze gemaakt worden: Wat te doen? De avond is nog jong en je weet niet helemaal wat jouw valentijn leuk zou vinden? Er kan dan op safe gespeeld worden door een twee uur durende film bij het Hartlooper Complex te gaan kijken en daarna nog een drankje (worden er meer) in Cafe Ledig Erf te doen. Je kan ook een kansje wagen door bijvoorbeeld bij het jubileum in ACU van Baby Face Nelson te zijn. Vijf euro per kaartje en een rete strakke band. Na zo’n avond kun je met suizende oren naar huis of nog een pilsje pakken.

Ik-wil-op-een-plek-blijven-route
Kosten: 27,50 (exclusief drank)
Snappen we. Niet moeten verkassen van de ene naar de andere plek, maar gewoon leuke gesprekken hebben, een beetje lachen en een zoentje aan het eind van de avond. Dat kan dus gewoon (al ligt dat laatste aan jezelf). Een plankje voor twee in Cafe Stathe (reseveren mogelijk) variërend van vlees tot vega. Zelf ben ik heel erg fan van de dadels met spek en roomkaas. Waarom dit niet bij de studentenroute staat? Je moet dus wel het fatsoen opbrengen om het laatste stukje op een plankje te laten liggen voor een ander. Voor de beginnende student die de hele week op YumYum Noodles geleefd heeft kan dit een uitdaging zijn. Genoeg gegeten en bijgekletst? Dan loop je om ongeveer 22.00 naar achteren om te luisteren naar Groove Garden. Een band die weet wat funk is! Hand in hand luisteren en langzaam voor het podium kruipen. Gegarandeerd succes. Samen daarna een dansje wagen? De DJ neemt het gewoon van de band over en je hoeft het pand dus niet te verlaten. Zelfs voor de rokers is er een knus hokje aanwezig. Wees wel zo aardig om de fietsen niet voor de nieuwe deuren van de zaak te zetten maar om de hoek in het fietsenrek. Dat kleine stukje wandelen zorgt al voor de meest romantische gesprekken.

Kijk-mij-shinen-route
Kosten: Onmogelijk voor onze lezers

Je hebt geld. Hoe je eraan komt maakt niet uit (rijke papa/mama, erfenis, aandelen, je werkt gewoon hard, je hebt gespaard, etc.). Het is tijd om volledig uit te pakken en om aan de fysieke menselijke behoefte te doen. De nette kleding is een week van te voren al naar de stomerij gebracht en wordt bij je thuis bezorgd. Deze route hoort eigenlijk in de u-vorm geschreven worden. Vanaf nu “u” dus. Voor de prijs van 97,50 per persoon staat er een 4-gangen-menu bij Karel V voor u klaar. Daar gaat u van genieten. Daar gaat u de tijd voor nemen. Daar gaat u die nacht niet meer weg, want de suite is geboekt en u gaat wakker worden met een champagne ontbijt inclusief verse aardbeien en slagroom. Wij raden u aan het volgende nummer op cd te branden of op de iPhone te zetten:

Valentijn?-route
Kosten: Een normale avond stappen

Geen romanticus? Geen wederhelft? Revolutie tegen de industrie die dit weer bedacht heeft?! Het is gewoon een vrijdag dus weer genoeg in de stad. Afgezien van de verschillende kroegen die, dan wel niet, gevuld zijn met kleffe stelletjes kunnen ook de voetjes van de vloer! Staat gewoon in onze agenda, maar een kleine aanzet: Lofriday (Kargadoor), Opkikker (EKKO), Natural Wave (Poema), Free Friday (Club Lux), etc.

Een persoonlijke route ontvangen? Laat het ons weten voor aankomende woensdag en we sturen je dan een persoonlijk tijdschema toe (reseveren etc. moet je toch echt zelf doen). Succes niet gegarandeerd.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief