Geschreven op 8 april, 2014 | door redactie

Alexi Lalas – Tiny Demons

 

Alexi Lalas presenteert de videoclip bij de single Tiny Demons, afkomstig van zijn eerste soloalbum. 

De zomer van 2013 was het moment dat Alexi Lalas – de artiestennaam van multi-instrumentalist, songwriter en record-producer Rinse Visser – het heft in eigen handen nam. Na jarenlang te hebben gespeeld in bands zoals The Dance en Destructive Cult voelde Alexi Lalas dat hij een nieuw geluid moest laten horen. Een geluid dat hij alleen in zijn eentje kon ontwikkelen: compromisloos. Alle ervaring die hij als liedjesschrijver door de jaren heen heeft opgedaan, heeft zijn weg gevonden op zijn eerste soloalbum ‘The Best Is Yet To Come’ dat deze zomer verschijnt.

Vooruitlopend op die release is nu al de videoclip bij het nummer Tiny Demons te bewonderen. Een nummer over het worstelen met je innerlijke demonen. Alexi Lalas ontwikkelde de video samen met Kristiaan Asscheman van Rotop Media. Het Belgische plaatsje Doel fungeert hierin als symbolische setting, waarin een verhaal verteld wordt over de hang naar nostalgie.

Tijdens het schrijfproces bouwde hij zijn ouderlijk huis om tot studio. Hier schaafde hij aan zijn liedjes, verknipte hij zijn drumtracks, net zolang tot daar de sound was van Alexi Lalas. Low-fi en rauw, maar met een duidelijk sonisch concept. “Tijdens het schrijven luisterde ik veel naar Kurt Vile en Bradfox Cox. Die invloed is terug te horen”, aldus Alexi Lalas. “Ik haal vooral inspiratie uit artiesten die zelf alles inspelen en produceren; alleskunners zoals Todd Rundgren en Damon Albarn. Voor mij was het belangrijk om compromisloos te kunnen werken. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen zoveel mogelijk zelf te doen: het schrijven, inspelen en de productie.” De enige samenwerking werd aangegaan met songwriter Stefan ’t Hooft (Walker Diver), die een groot deel van de teksten voor zijn rekening nam.

The Best Is Yet To Come wordt deze zomer uitgebracht op vinyl. De release van de videoclip bij de single Tiny Demons is op 7 april. Tiny Demons is ook verkrijgbaar op Itunes en Spotify.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief