Stappen 1175078_589481381090078_541288376_n

Geschreven op 4 september, 2014 | door redactie

6

De halve finale Utrecht Popprijs 2014 staat om de hoek

Het is dan bijna zover: de halve finale van de Utrecht Popprijs 2014. In drie verschillende werfkelders (Kargadoor, Mary K Hotel en De Witte Vosch) zullen twaalf bands, zaterdag 13 september vanaf 14.00 voor 5 euro, het tegen elkaar opnemen voor de titel beste band van Utrecht en maken ze kans op studiotijd in de Red Bull Studio’s en deelname aan de SENA PopNL Awards. Vanuit Staplab mochten wij twee bands aandragen die gelijk  meedingen in de halve finale. We kozen voor I’m With Stupid en Lazarus Revival. Beide bands zijn niet onbekend als je vaker onze site of evenementen bezoekt. Wie zijn de andere bands? We maakten hieronder het complete lijstje nu de wildcards ook zijn vergeven.

The Twist
De driekoppige garagerock band met invloeden als Pearl Jam en The White Stripes zullen een van de eerste bands zijn die de halve finale zullen aftrappen. Naar eigen zeggen staan ze garant voor een energieke show die strekt van dansbaar tot sterke songs.

I’m With Stupid
Een van de bands die we zelf hebben aangedragen en die garant staan voor een feestje. Dansbare reggae, ska, punk, funk en nog veel meer in een vloeiende beweging door een optreden heen. Dansen gegarandeerd.

 

Lazarus Revival
De tweede band die we mochten aandragen. Folk, jazz, rock en muziek waar een goed biertje bijhoort. Bestel maar alvast voor dat ze de eerste noten aanslaan zodat je niks kan missen van het optreden.

 

The Ame
Bestaande uit Amersfoortse vrienden Tim van Veenschoten (gitaar en zang), Robin Langbroek (bass) en Peter Apon (drums) brengen zij keiharde garagerock. Inspiratie halen zij uit de muziek van Triggerfinger, Wolfmother en Queens of the Stone Age.

 

Dirt a gogo
Youri, Marco, John en Dennis brengen je hardrockabilly. Snoeiharde gitaarsolo’s, drumriffjes, bas intermetzzo’s en nog veel meer. In Amersfoort based, maar met een internationale sound als we alleen al de track Take You For A Ride luisteren.

Thijs Heij
Geselecteerd door Pollination en we kennen hem van bijvoorbeeld De Beste Singer Songwriter van Nederland. Thijs Heij brengt scherpe liedjes die recht voor zijn raap zijn. Songs als Als er iets in de knoop zit maak er dan niet nog een knoop in of Zand in je kutje zullen vast voorbij komen.

 

The Brahms
Indie. Naar eigen zeggen: Cathy en melodische hooks gecombineerd met traditionele Aferikaanse grooves en doeltreffende puntigheid zorgen voor een mix van dansbare indie! Twee dagen daarvoor staan ze ook al in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland.

 

Mutt Dog County
Beinvloed door oldies als Guns n’ Roses (we mogen hopen de oude Guns n’ Roses), Whitesnake, Def Leppard, Van Halen, Skid Row, Mr. Big, Aerosmith en de Rolling Stones. Hard, snel en vals!

 

 

New Soldado
Wonnen de kleine prijs van Nieuwegein en zijn daarom door naar de halve finale met Stoute Piratenrock (wat dat mag zijn?). Wij hebben nog geen opnames kunnen vinden, maar alleen al het genre moet bij veel aanspreken.

 

Lavette
Winnaar van Clash of the Titans 2014 en geen onbekende in het Utrechtse muziek uitgaansleven. Poppie songs met een rockrandje.

 

 

Camping
Door via de wildcards, maar wordt dit de verrassing van de Utrecht Popprijs? Recht voor zijn raap indie dat aan veel andere bands doet denken, maar toch weer eigen is.

 

 

Moonck
Net als bij de Clash of the Titans zijn ze bij de Utrecht Popprijs door met een wildcard. Rustige liedjes met een experimenteel gevoel.

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief