Geschreven op 7 september, 2014 | door redactie

Staplab & Stathe presenteren: Alexi Lalas

26 september weer een Staplab avond in samenwerking met Stathe. Deze keer niemand minder dan Alexi Lalas – multi-instrumentalist, songwriter en record-producer Rinse Visser – die je misschien wel kent van bands zoals The Dance en Destructive Cult. Hij is nog druk bezig met zijn eerste soloalbum ‘The Best Is Yet To Come’, maar 26 september kun je er al dus een deel van horen met band erbij. Om 21.30 gaan we van start en de entree is natuurlijk gratis!

Tijdens het schrijfproces bouwde hij zijn ouderlijk huis om tot studio. Hier schaafde hij aan zijn liedjes, verknipte hij zijn drumtracks, net zolang tot daar de sound was van Alexi Lalas. Low-fi en rauw, maar met een duidelijk sonisch concept. “Tijdens het schrijven luisterde ik veel naar Kurt Vile en Bradfox Cox. Die invloed is terug te horen”, aldus Alexi Lalas. “Ik haal vooral inspiratie uit artiesten die zelf alles inspelen en produceren; alleskunners zoals Todd Rundgren en Damon Albarn. Voor mij was het belangrijk om compromisloos te kunnen werken. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen zoveel mogelijk zelf te doen: het schrijven, inspelen en de productie.” De enige samenwerking werd aangegaan met songwriter Stefan ’t Hooft (Walker Diver), die een groot deel van de teksten voor zijn rekening nam.

Laat weten of je komt op facebook:  https://www.facebook.com/events/1497840580456193/

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief