Stappen 10626248_764427720285213_7804659930638117823_o (1)

Geschreven op 29 september, 2014 | door redactie

6

De release feestjes van oktober

Aestrid
1 oktober 20:00 – EKKO – 8 euro

Woensdag presenteert Aestrid alweer haar derde studio album. De plaat is in acht dagen opgenomen in Brantford (Canada) en er is doelbewust gekozen om niet eindeloos te sleutelen aan de liedjes of teveel over te dubben. De plaat No Map Or Adress laat zien wat de band live waar kan maken! Support wordt geleverd door de band Stillwave.

 

Emil Landman
3 oktober 20:00 – Tivoli de Helling – 9 euro

Emil Landman verzamelt verhalen die terugkomen in zijn aanstekelijke liedjes. De muziek doet denken aan werk van Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch. Overigens geen onbekende, want Emil stond al bij DWDD, Radio 1, Popronde en was het voorprogramma van Mister And Mississippi. Zijn debuutalbum Colours And Their Things nu dan als een muzikale show. 

 

Under My Boots
18 oktober 21:30 – ACU – 5 euro

De eerste EP van het Utrechtse electro-rock gezelschap is een feit. De EP werd al voor een groot deel opgenomen in ACU, maar 18 oktober dan ook voor het publiek te horen! Achteraf blijven plakken bij de twee maandelijkse dansavond Manifest.

 

Richard van Bergen
25 oktober 21:00 – db’s – 5 euro

Opgericht in 2010 met Jeroen JJ Goosens op drums en Dick Wegensveld op bas is er nu het album Rootbag. Geinspireerd door Delta Blues, New Orleans Grooves en Swampy R&B wordt het, volgens de aankondiging, een Gumbo Soup van smaken. De huidige bezetting is wel veranderd met nu Richard van Bergen (zang & gitaar), Jody van Ooijen (drums) en Roelof Klein (zang & bas)

Lorrainville
31 oktober 20:00 – Tivoli de Helling – 12 euro

De Nederlandse band Lorrainville ontstond op een unieke manier: door een Facebookspel waarbij producer Guido Aalbers een fictieve albumhoes maakte. Vervolgens leek het hem leuk om met wat vrienden, onder wie Peter Slager (BLØF) en Anneke van Giersbergen, ook de muziek van deze plaat te maken. En zo was er in 2011 ineens het verrassend sterke, melancholieke Americana-album You May Never Know What Happiness Is. Het succes (het album kreeg een Edison Award) smaakte naar meer en dus werd deze zomer nummer twee opgenomen, Desire The Reckless.

 

 

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief