Stappen Kerstmis 2014: De Feestjes

Geschreven op 17 december, 2014 | door Douwe

9

Kerstmis 2014: De Feestjes

Het is weer bijna kerstmis, en ook dan is er genoeg te doen in Utrecht. Wil je na je kerstdiners nog ergens een biertje drinken, bandje kijken of dansen? Kijk dan hier wat er rond de Kerstdagen is te doen in Utrecht. Zijn we iets vergeten in dit overzicht? Stuur ons een berichtje en we voegen het toe!

Kerstavond (24 December)

Kerstavond bij Stathe – LINK
Stathe – 16:00 – gratis
De meest kneuterige kerstavond die je je kunt bedenken vier je in Stathe! Denk: spelletjes spelen terwijl je aan een kommetje erwtensoep slurpt en op de achtergrond een kerstfilm draait. Gezellig toch? En als je je foutste kersttrui aantrekt krijg je ook nog een gratis glaasje glühwein!

Kerstquiz
Café De Stad – 20.00
Vanaf 8 uur ‘s avonds vindt er een heuse kerstquiz plaats in Café De Stad. Deze is alleen toegankelijk wanneer je je hebt ingeschreven om mee te doen aan de quiz. Vanaf 23.00 is er gratis toegang en kun je dansen op de fijnste plaatjes van Dj Xtra Small.

Gluhweihnacht – LINK
Café Tilt – 21.00
Op kerstavond kun je in Café Tilt terecht om glühwein te drinken en te dansen. Om de feestvreugde te verhogen leggen de mensen van Café Tilt pakjes voor jou klaar onder de kerstboom.

August Agterberg & Eka Permana 
‘t Oude Pothuys – 22:30 – gratis


Eerste Kerstdag (25 December)

Dikke Ballen Kerstdisco – LINK
ACU – 23:00 – gratis
Dit is hét excuus om je schoonfamilie te ontlopen met kerstmis.


Tweede Kerstdag (26 December)

80’s Verantwoord – LINK
TivoliVredenburg: Cloud Nine – 22:00 – 15 euro
Het is al bijna net zo’n traditie als een kerstboom en kerstdiners: 80’s Verantwoord op Tweede Kerstdag in Tivoli. Ook dit jaar kun je je extra kerstkilo’s weer wegdansen op de grootste hits uit de jaren ‘80!

 

Kerstfeestje – LINK
De Zaak – 22:00 – gratis
Natuurlijk kun je ook bij Café De Zaak terecht om te vieren dat kerstmis weer achter de rug is. Dj’s Freek fabricius en Dj Wolfgang Sucks draaien speciaal voor jou de fijnste disco-, boogie- en houseplaatjes!

Super Sunday X-Mash Bash – LINK
Central Studios – 22:00 – 29,50
All ingrediënten voor de ideale afsluiter van je kerstweekend zijn aanwezig bij Super Sunday X-Mash Bash. Samen met dj’s als Nicky Romero, Vato Gonzalez en The Partysquad kun je de hele nacht feesten en je kerstfrustraties vergeten.

Reggaebomb – LINK
Tivoli de Helling – 23:00 – 7 euro
Heb je zin in een meer relaxte afsluiter van je kerstweekend? Dan kun je naar Tivoli De Helling om daar je “Irie Christmas” te vieren met Vivian Jones (live), Don Arco, Sista Souljah en meer hele fijne reggae-artiesten!

Mental Evolution – LINK
TivoliVredenburg: Pandora – 23:00 – 14 euro
In de Pandora van TivoliVredenburg wordt een stevig technofeest gegeven met niemand minder dan ROD, het alterego van Benny Rodrigues. Hij wordt bijgestaan door o.a. Tommy Four Seven, die eerder dit jaar als een van de eerste dj’s in TivoliVredenburg draaide!

Pop-O-Matic – LINK 
TivoliVredenburg: Ronda – 23.00 – gratis (met studentenpas)
Natuurlijk kan ook Pop-O-Matic niet ontbreken op Tweede Kerstdag. Speciaal voor deze editie heeft TivoliVredenburg het thema Disney in het leven geroepen. Verwacht dus een mix van veel kerstklassiekers en Disney-hits!

Wat als het leven een R&B clip was? – LINK
EKKO – 23.00 – 12,50
Heb je zin om te glibberen en glijen alsof je weer voor het eerst op schaatsen staat? Ga dan op Tweede Kerstdag naar EKKO om je helemaal te buiten te gaan onder het genot van foute hits uit de jaren ‘90. Om nog even in kerststemming te blijven is de dresscode “Swaggy Christmas & Sexy Santa” in het leven geroepen. Al met al genoeg ingrediënten om de kerst heel fout af te sluiten!

Charmplay – LINK
’t Oude Pothuys – 23.00 – gratis

Vitamine ACU Disco – LINK
ACU – 23.00 – gratis
Een paar lekkere vitamines na die ongezonde kerstdiners? Kom dan naar ACU! Alle, maar dan ook alle muziekstijlen komen voorbij vanavond.

Hofman’s Christmas Party: Funky Christmas Live – LINK
Hofman Café – 23.00 – gratis
Natuurlijk kun je ook in Hofman Café terecht om je kerst af te sluiten. Dj Pepe M wordt vanavond bijgestaan door Mr. Saxsupreme (live saxofoon). Samen zullen zij de fijnste hitjes voor jou ten gehore brengen, terwijl jij lekker een biertje drinkt of een dansje waagt.

Kerst Special: KrancK – LINK
Club Lux – 23.00 – 8 euro
KrancK heeft de handen ineengeslagen met BAKON Bookings om jou een onvergetelijke kerstavond te bezorgen. Onder andere Michel de HEY en Arno Motz komen draaien in Club Lux, dus na dit feestje zul jij je overtollige kerstkilo’s sowieso kwijt zijn.

Het Dikke Kerstfeest – LINK
Winkel van Sinkel – 23.00 – 16 euro
Nog zo’n traditie met kerst: Het Dikke Kerstfeest in de Winkel van Sinkel! In 3 verschillende zalen draaien onder andere Arjuna Schiks, Anil Aras en Olivier Weiter.


Derde Kerstdag (27 December)

Open Winter Stage – LINK
TivoliVredenburg: Centrale Hal – 11.00 – gratis
Vandaag vindt het tweede weekend van de Open Winter Stage plaats. Aanstormend talent uit Utrecht en omgeving betreed het podium in de centrale hal. Vandaag spelen o.a.Pelvic Fins, Seven To Eleven en Bruusq. Laat je verrassen!

Brokken Festival – LINK
TivoliVredenburg: Cloud Nine – 20.00 – 20 euro
Vanavond worden verschillende muzikale trio’s gepresenteerd op het Brokken Festival. Zo zie je onder andere Anton Goudsmit (New Cool Collective) en Marnix Dorrestein (IX).

We Vieren Het Toch – LINK
TivoliVredenburg: Grote Zaal – 20.00 – 14 euro
Het was weer een jaar waarin op alle vlakken veel is gebeurd. Vanavond presenteren Spinvis en Excelsior Recordings een avondvullende show waarin ze terugkijken op 2014. Dit doen ze niet aan de hand van de standaard gebeurtenissen, maar denk bijvoorbeeld aan vreemde, mytische voorvallen zoals het feit dat “Stefan en Lisette elkaar -rakelings- 7 maal net niet tegenkwamen”.

Stream Of Passion – LINK
Tivoli De Helling – 20.00 – 14 euro
Zoals ieder jaar sluit de Nederlandse gothicmetalband Stream of Passion haar jaar af in Tivoli De Helling. Voor deze speciale gelegenheid zullen een aantal gastartiesten het podium betreden van bands als Within Temptation en Sin7Sins.

 

Amsterdam Klezmer Band XXL – LINK
TivoliVredenburg: Ronda – 20.30 – 13,50
Een betere opwarmer voor 3e Keesdag kun je je niet voorstellen: Amsterdam Klezmer band speelt voorafgaand aan het feest van Kees van Hondt hun mix van zigeuner-, Balkan en punkmuziek. Deze mix leidt gegarandeerd tot een uitzinnig feest, waarna je door kan feesten tijdens 3e Keesdag.

Derde Keesdag – LINK
TivoliVredenburg: Ronda – 21.30 – 13,50
Dé klassieker op Derde Kerstdag: Derde Keesdag. Verwacht een waanzinnig feest met allerlei Oost-Europese volksmuziek en een kolkende feestmassa met bamboestruiken, opblaaskrokodillen en rubber bootjes. Alles gaat de lucht in!

Diep in de Groef – LINK
EKKO – 23.00 – gratis
Zoals iedere zaterdag vindt ook vanavond een editie van Diep in de Groef plaats. De dj’s draaien voor ieder wat wils, dus ook jouw favoriete danshits komen voorbij. En anders kun je altijd met een biertje aan de bar blijven hangen.

The Lick – LINK
ACU – 23.00 – 3 euro
Tijdens The Lick draaien de dj’s “voor queers, straights en other flavours” allerlei stijlen zodat jij je kerstfrustraties weg kunt dansen.

EnSuite – LINK
Stairway To Heaven – 23.00 – 4 euro
Tijdens EnSuite kun je onder het genot van een cocktail de overtollige kerstkilo’s wegdansen op de fijnste pop, club en dancehits die DJ Jerry Frisky voor je draait. Hij wordt vanavond bijgestaan door VJ William en een groep dansers. Als dat geen fijne afsluiter van je kerst wordt…

Silver – LINK
’t Oude Pothuys – 23.00 – gratis
De Utrechtse rockband Silver wordt geïnspireerd door artiesten als Nirvana, Foo Fighters en Jimi Hendrix. Wil je je kerstweekend eindigen met een goede portie hardrock? Dan weet je waar je vanavond moet zijn!

LUX presents – LINK
Club LUX – 23.30 – 10 euro
De mensen van Club LUX organiseren een dikke deep/tech-house avond met o.a. Marckus en Guy Johnson. Dit feestje gaat door tot 05.00, dus tegen die tijd ben je de kerststress weer helemaal vergeten.

Tags: ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief