Stappen 141212 Nieuwjaarduik 2

Geschreven op 5 januari, 2015 | door redactie

5

Onze tips voor de Nieuwjaarsduik

11 januari is weer de traditionele Nieuwjaarsduik van Culturele Zondagen. Dit jaar uiteraard veel in het teken van de Grand Départ van de Tour, maar wij keken vooral in het programma waar er dit jaar de muziek te vinden is. Wordt het brunchen in de Winkel van Sinkel, even langs de Club van 3voor12/Utrecht of bij het minifestival de Duizendpoot kijken. Onze tips hieronder en voor het hele programma kun je HIER terecht.

Minifestival Duizendpoot – LINK
14:00 tot 17:00 – Kargadoor
Een doorlopend programma met afwisselend muziek, comedy, film en workshops. Drie muzikale eenlingen met als eerste (14:00) Rocókon: een componist en instrumentalist die nieuwe nummers van zijn nieuwe CD Kom komt spelen. Typische muzikale elementen zijn piano elektronica, beatbox en (looped) vocals. Om 14.45 neemt Potman jr. het stokje over met zijn muziek beïnvloed door Will Oldham, Damien Jurado en Glen Hansard. Daarna wordt de muzikale dag om 15:30 afgesloten door Isabel Nolte: verhalen over het zoeken naar meer in het leven, over grote gevoelens, maar ook over alledaagse kleinigheden.

Captain Morgan Express – LINK
16:30 tot 19:00 – Willem Slok
De dag afsluiten met de Utrechtse bluesband Captain Morgan Express. Zij mengen zompige moerasklanken uit New Orleans met stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden.

 

Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarduik – LINK
vanaf 15:00 – dB’s
Club 3voor12/Utrecht natuurlijk elke laatste donderdag van de maand, maar nu ook weer traditioneel tijdens de Nieuwjaarsduik van Culturele Zondagen. Deze keer met 3 verschillende acts: Valour Up Twice, J.A.E. en The Brahms. De laatste twee treden speciaal voor deze zondagmiddag in een akoestische setting op!

 

Clash of the Titans 2015 – StropStrikkers
14:00 en 15:15 (duur 15 minuten) – Stadskantoor Utrecht
Als een van de grootste bandwedstrijd van Utrecht hebben ze de winnaar van 2007 gevraagd om twee keer een korte set te spelen op het nieuwe Stadskantoor van Utrecht. StropStrikkers stonden na de winst op o.a. Eurosonic Noorderslag, Bevrijdingsfestival, Definitie van HipHop en Smeerboel.

 

A Brighter Light
14:00 tot 16:30 (meerdere sets) – EXbunker
A Brighter Light stond onlangs in de finale van de Grote Prijs van Nederland en speelt deze zondag enkele sets, afgewisseld met korte films, in een oude bunker die in 2015 een expositieruimte zal zijn. De bunker ligt in het Wilhelminapark!

 

 

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief