Stappen 10698419_762335437138004_1615246438452329729_n

Geschreven op 11 januari, 2015 | door redactie

1

Muzikaal Utrecht naar Groningen

Niet in Utrecht, maar wel een hele belangrijke week voor de Nederlandse muziek. In heel Groningen komen nationale en internationale bands samen om zich te presenteren aan de bookers, programmeurs en natuurlijk het publiek. Utrecht is uiteraard vertegenwoordigd en we keken eens welke bands uit Utrecht tijdens deze week te vinden zijn bij onze bovenburen. Grote kans dat we artiesten missen, maar geef een gil en dan voegen we die toe!

Binkbeats
ESNS – donderdag 20:45 – Infoversum – LINK
ESNS – zaterdag 20:00 – De Oosterpoort Kleine Zaal – LINK

Bekend geworden door de covers, maar nu met zijn eigen nummers! Binkbeats staat alleen op het podium omringt door elektronische en akoestische instrumenten waar hij een geweldige sound uit weet te krijgen. Net voor zijn tour in de UK doet hij nog twee shows in Groningen.

 

Stillwave
Showcase For The Road – woensdag 21:15 – Het Concerthuis – LINK 

In mei presenteerde dit trio, bestaande uit Michael van Putten, Marcel Jongejan en Adriaan Hogervorst, nog de zelfgetitelde EP in EKKO en op deze avond staan ze bij de showcase van bookingskantoor For The Road. Een mix van alternative, new wave, post punk, shoegaze, knallende gitaren en electronica.

 

Counter Jib
Showcase For The Road – woensdag 23:15 – Het Concerthuis –LINK

Onlangs nog met de cover van All I Want 4 X-Mas Is U, maar 2014 was veel meer! Het jaar dat het album Mirk & Marvel door middel van crowdfunding werd gerealiseerd en ze meerdere lijstjes haalden met de singles Golden Sofa en Lion’s Den. Ook zij vertoeven, net als Stillwave, bij bookingskantoor For The Road en zijn op dezelfde avond daar te zien.

 

Homemade Empire
The Sound of Young Holland III – vrijdag 21:05 – O’Ceallaigh – LINK 

21 februari de presentatie van de nieuwe LP in ACU samen met Amber Arcades en Wolvon, maar op 16 januari al te zien bij The Sound of Young Holland III dat georganiseerd wordt door Subroutine Records. Gratis entree ook al heb je geen kaartje voor Noorderslag zelf.

 

John Coffey
Excelsior Pop-Up Store – vrijdag 17:00 – Oosterstraat 48-52 – LINK
Rock ‘n’ Roll Highschool Party – vrijdag 00:30 – Het Concerthuis – LINK
Platosonic – zaterdag 13:40 – Plato – LINK
ESNS – zaterdag 01:00 – De Oosterpoort Foyer Grote Zaal – LINK

Het OOR schreef over het album Bright Companions uit 2012: “Dit is het beste harde album uit Nederland sinds jaren.” Op 20 februari presenteren ze alweer het derde album The Great News in de Melkweg, maar in Groningen is er meer dan genoeg gelegenheid om een paar van die nummers misschien alvast te horen. 

 

Emil Landman
Excelsior Pop-Up Store – vrijdag 14:00 – Oosterstraat 48-52 – LINK
Rock ‘n’Roll Highschool Party – vrijdag 22:00 – Het Concerthuis – LINK
Platosocic – zaterdag 15:00 – Coffee Company – LINK
ESNS – zaterdag 22:45 – De Oosterpoort Tent Binnentuin – LINK

Het debuut Colours And Their Things is nog maar een paar maanden oud en met de single Goodnight New Orleans trok hij al veel bekijks. De zanger verzamelde verhalen op zijn reis door Nashville, New Orleans, Memphis, Oklahoma City en Chicago die omgezet werden in liedjes. Doet denken aan Ben Howard, maar heeft toch echt zijn eigen sound. 

 

Falco Benz
ESNS – donderdag 1:30 – Paradigm – LINK
ESNS – zaterdag 02:30 – De Oosterpoort Binnenzaal – LINK 

Falco Benz kan je het afgelopen jaar in Utrecht niet gemist hebben. Zo stond hij bijvoorbeeld in NUtrecht tijdens Oud & Nieuw en speelde hij op het live podium van Stekker in het Park. Catchy melodieën en warme harmonieën met aanstekelijke beats. Staat overigens ook op Grasnapolsky!


 

Pitto
ESNS – zaterdag 0:30 – De Oosterpoort Bovenzaal – LINK

Fly Like A Bird is de laatste CD van multi-instrumentalist Pitto die een klein beetje afstand neemt van het eerdere DJ werk. Gitaar, live-drums en live electronica is de nieuwe sound van Pitto. 

 

Baby Face Nelson
Freesonic – vrijdag v.a. 20.00 – Emg Faktors – LINK

Vorig jaar hadden we deze band nog in Stathe staan tijdens een van onze avonden en in Groningen zijn te vinden op Freesonic. Heerlijke Americano Punk waar een goed glas, geen Jack Daniels, whiskey bijhoort. 

 

Dirt A Gogo
Freesonic – zaterdag v.a. 21:00 – Emg Faktors – LINK

Deze band uit Amersfoort weet een vette show neer te zetten van hardrockabilly. Niet in Groningen deze week? Wees gerust want stiekem hebben we ze alvast geboekt voor de Stathe avond in februari! 

 

SKIP&DIE
ESNS – vrijdag 23:15 – Cathedral – LINK
ESNS – zaterdag 1:50 – De Oosterpoort Kleine Zaal – LINK

Net een nieuwe clip uit van het aankomende tweede album. Cata.Pirata (zangeres) schreef hierover: I feel we have taken this second album on a quite a spiritual journey through each corner of the world and beyond, into unkown universes and parallel dimensions. We’ve touched mother earth on each continent and connected with kindred spirits; these experiences have left our hearts pounding to a multitude of new beats. Each song is a microcosmic strand of DNA puzzled into the whole macrocosmos with an apocalyptic force.

 

 

Blauzun
ESNS – vrijdag 22:15 – Eurosonic Air – LINK

Onlangs nog de anthem voor de Tour de France start in Utrecht en speelde in 2014 vrijwel uitsluitend in uitverkochte zalen. Tijdens ESNS te zien op het buitenpodium!

 

T.S. Eliot Appreciation Society
Melodica Special – woensdag 22:30 – Kroeg van Klaas – LINK

Tom is in zijn eentje in staat om een heel publiek omver te blazen. Prachtige, poëtische teksten en een met melancholie doordrenkte stem, dat is toch wel een beetje wat je in een songwriter zoekt, zou je zeggen. Dat het daarnaast nog eens een vriendelijke kerel is nemen we maar op de koop toe.

 

Bombay
ESNS – woensdag 00:30 – De Spieghel – LINK

Show Pig is niet meer en daarvoor is het nu alleen nog Bombay geworden. Afgelopen zaterdag was er nog de try-out in EKKO en eerder waren ze nog te zien op festivals als Best Kept Secret, Dour, SXSW, The Great Escape en Oppikoppi. Bij een nieuwe naam hoort stiekem ook een nieuwe sound die op de woensdag alvast te bewonderen is. 

 

Aestrid
Full Spectrum Showcase – donderdag 21:30 – Het Concerthuis – LINK

Met het laatste album No Map or Adress is Aestrid weer helemaal terug. De aanstekelijke muziek laat je niet stilstaan en waant zich een weg door de verbeelding. 

 

Kensington

ESNS – vrijdag 23:45 – Eurosonic Air – LINK

26 november een eigen show in de Ziggo Dome. Gekker moet het niet worden, maar natuurlijk is Kensington ook te vinden op ESNS voor een potje muziek. 

 

 

Maarten Vos
ESNS – woensdag 22:15 – De Spieghel – LINK

De klassiek geschoolde cellist uit Utrecht die met zijn eigen project de bühne opgaat. Maarten Vos combineert cello met live electronics die gevisualiseerd worden door visual artist Hyde-Park. 

 

Mister and Mississippi
Platosonic – donderdag 15:00 – Coffee Company – LINK

Druk bezig met het volgende album waar het eerste nummer hieronder te horen is. 29 januari presenteren ze het album in TivoliVredenburg!

 

 

Tags: , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief