Stappen 1009278_585162864855263_1535125191_o

Geschreven op 26 februari, 2015 | door redactie

4

Onze tips voor Maart

Er gebeurt komende maand weer zoveel in Utrecht, daarom hebben wij voor jou de leukste concerten en dansavonden geselecteerd. De krenten uit de pap, het neusje van de zalm, het kaf van het koren. Het moge duidelijk zijn, dit zijn onze persoonlijke tips voor Maart:

Diana

Nick’s Kleedgeld – De Helling – LINK
13 maart – 22.00u
vvk 15euro, 17,50euro aan de deur
Als je van vintage en van feesten houd, dan bestaat er geen beter initiatief dan Nicks Kleedgeld. Het idee is simpel, je betaalt entree en in ruil mag jij een outfit uitzoeken uit de 2000 kilo stapel aanwezige kleding. Vervolgens dans je de voetjes van de vloer in je samengestelde outfit. Diezelfde outfit mag dan gewoon gerust mee naar huis. Als dat geen goede deal is dan weten wij het ook niet meer.

Warpaint – TivoliVredenburg: Ronda – LINK
18 maart – 20.15u
20euro
Bands die voornamelijk uit vrouwen bestaan én iets stoers uitstralen komen niet vaak voor. Vandaar dat Warpaint live zien wel een leuke ervaring kan zijn. De dames zijn afkomstig uit het zonnige LA en komen naar TivoliVredenburg om als psychedelische indieband onze hartjes sneller te laten kloppen met hun dreampop. Met meer dan 7 jaar in de industrie wordt het tijd dat meer mensen hun naam kennen.

 

The Dandy Warhols – TivoliVredenburg: Pandora – LINK
20 maart – 20.15u
23euro
Het lijkt wel of alle reclames de laatste tijd door The Dandy Warhols worden ingezongen. Maar de formatie heeft wel veel meer bereikt dan de harten van consumenten van providers en auto’s. Zo is in 2012 hun achtste album ’The Machine’ uitgekomen, wat donkerder klinkt dan hun eerdere werk. Pure rockmuziek waar de gitaar centraal staat. Nieuw in de business zijn ze zeker niet.

Douwe

Fatoumata Diawara – RASA – LINK
5 maart – 20.30u
25euro
Ze past makkelijk in het rijtje van bekende Afrikaanse artiesten als Youssou N’Dour en Habib Koite: Fatoumata Diawara. Haar laat zich best omschrijven als een mix tussen traditionele Malinese muziek en Pop/Jazz. Als je ook maar enigszins een liefhebber bent van wereldmuziek, is dit een artiest die jee een keer gezien moet hebben!


K.O. Brass – TivoliVredenburg: Grote Zaal –
LINK
8 maart – 15.00u
21,50 euro
K.O. Brass is de blazerssectie van The Kyteman Orchestra. Ik zag ze eind 2013 al in verschillende kerken in Nederland toen ze tourden met La Boutique Fantastique. Vandaag worden ze met hun eigen repertoire bijgestaan door Brass Band Schoonhoven.

Texas Radio – EKKO – LINK
28 maart – 20.00u
6euro
Blues, Rock n’ Roll en Psychedelica. Dat zijn de mannen van Texas Radio, uit Diepenheim. Ze speelden al op de Zwarte Cross, verzorgden het voorprogramma van Rival Sons en stonden in het naprogramma van Bob Dylan. Vanavond spelen ze in het voorprogramma van de releaseshow van Joe Madman and the Sidewalkers, dus eigenlijk is dat alleen maar dubbel de moeite waard om te gaan!

 

Fazli

Nachtcollege – Winkel van Sinkel – LINK
5 maart – 23.oou
13euro
Nachtcollege is de maandelijks terugkerende deephouse- en techno avond in de Winkel van Sinkel. Met heerlijke beats en geweldige lasershows brengen ze je in een geweldig dansbaar wereldje! Geen gelul, gewoon lekker dansen!

Magnetron Music – De Helling – LINK
6 maart – 23.00u
12euro
Magnetron, het huislabel van De Jeugd van Tegenwoordig, bestaat 10 jaar en dit willen zij samen met alle fans vieren! Magnetron brengt je een avond met de lekkerste Nederlandse hiphop en house van hun eigen muzikale kunstenaars!

Feis – De Helling – LINK
27 maart – 20.15u
10euro
Feis bracht eind november 2014 bij Top Notch eindelijk zijn langverwachte solodebuutalbum uit: Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen. Op dit album werkt Feis samen met gevestigde namen waaronder Winne.

 

Geert

Staplab presenteert: … – Stathe
27 maart – 21.30u
gratis
We gaan nog niet zeggen wat maar het wordt weer tof! Natuurlijk is de entree weer gratis en kan iedereen daarvoor eten in het voorgedeelte.

Maarten Vos & Greg Haines – TivoliVredenburg Club Nine
11 maart – 20.00u
10 euro
Drone achtige cello, elektronische muziek en een samensmelting van beats. Vorig jaar stonden ze ook al bij Le Guess Who? en dat was al een onvergetelijke avond.

Lola Colt – ACU
8 maart – 20:00
7,50 euro
Bezwerende muziek van Lola Colt die je al op meerdere festivals voorbij zag komen, maar die nu het podium van ACU pakken. De ervaring van deze overweldigende band in een kleine zaal zal je kippenvel gaan geven.

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief