Columns jean marc

Geschreven op 8 maart, 2015 | door redactie

3

Ontspan toch is, ga los en doe gek. Het is niet erg als je de enige bent die springt in de zaal.

Jean-Marc kennen we van initiatieven als Dakloos en HUIS. Dat laatste is een feestje dat plaatsvindt in Walden aan het Domplein en waar het doel is een huiselijke sfeer te creëren. We vroegen Jean-Marc iets te schrijven over het concept en Utrecht.

Wil je dansen, dan ga je dansen. Wil je even een “mario karten” dan kan dat. Samen met je vrienden?

Mijn hele leven woon ik al in Utrecht. Al 26 jaar. Mijn doel is om lekker te genieten van alle creativiteit die wie hier hebben in Utrecht. Ik probeer ook op mijn manier hier een steentje aan bij te dragen. Sinds een aantal jaar organiseer ik kleine evenementen in Utrecht. Dit doe ik met veel liefde en passie. Altijd op zoek naar een andere invalshoek. Iets nieuws, iets verassends of gewoon iets waar je no matter what van kunt genieten.

Laatst las ik nog een artikel, in de DJ Broadcast dacht ik. Over dat het uitgaansleven van Utrecht in de lift zit of niet. En dat we hier meer ‘kat-uit-de-boom-kijk types’ zijn dan bijvoorbeeld in Rotterdam en Amsterdam. Ik denk doordat we in Utrecht veel meer verwachten, we willen die epische avond hebben.

Ontspan toch is, ga los en doe gek. Het is niet erg als je de enige bent die springt in de zaal.

Want, waar één gaat volgen er meer toch?

Zo is HUIS ook ontstaan. Er is al genoeg aanbod waar het alleen om de dj gaat. Terwijl er nog zoveel anders te doen is, of juist nog zoveel te verzinnen is voor een leuke randprogrammering.

Dat bracht mij op het idee om iets nieuws neer te zetten. Niet zozeer een avond met een betere randprogrammering, maar vooral dat alles een hoge eigenwaarde heeft. Al die dingen samen als een goed geheel. Zodat randprogrammering eigenlijk geen randprogrammering is.

‘HUIS’ is zo’n avond. Waar jij gewoon jij kan zijn. Je moet niets en je mag alles. Wil je dansen, dan ga je dansen. Wil je even ‘mariokarten’ dan kan dat. Samen met je vrienden? Of een paar onbekenden die je na het eerste potje wel kunt schieten vanwege die banaan op de weg, of zijn jullie opeens best friends? Stuur dat kaartje naar je moeder of loop gewoon lekker in je badjas, omdat je dat in je eigen huis dat ook zou doen. Het maakt niet uit. Voel je thuis.

De HUIS-dj’s draaien ook niet in een vaste timetable. Gewoon lekker back-2-back. Niets moet al van te voren in een mal gegoten zijn. HUIS heeft drie Dj’s die de avond verzorgen met louter housemuziek. Van future house, naar deep, terug naar echt chicagohouse en soms nog een beetje tech ook. Zo heb je altijd, in een korte tijd een nieuwe vibe. Dat geeft je dus ook altijd weer een reden om te gaan dansen of juist niet. Je mag natuurlijk ook met je voeten op de bank zitten en kijken naar de openhaard of het aquarium. Het ligt er maar nét aan wat er op tv is.

Utrecht is naar mijns inziens op deze manier weer een creatieve avond rijker. Een avond waar niets moet en alles mag. Dat is iets wat Utrecht miste. Het is zo verdeeld: er wordt gedanst of geborreld. Bij HUIS kun je dat beide. In deze woonkamer geen last van klagende buren. Geen entreeprijs en toch hoog aanbod aan gegarandeerd vermaak.

Ik moet wel zeggen dat de atmosfeer in Bar Walden op het Domplein, waar HUIS plaatsvindt, al erg gunstig is voor een concept zoals dit.

Utrecht is een stad waar iedereen fungeert als een grote familie. Het is een beetje ons kent ons en zo is dat al een mooie, lage drempel voor het uitgaansleven hier in Utrecht. Maar toch blijft iedereen vertrouwd op zijn vaste plekjes. Ik hoop dat HUIS hier verandering in kan brengen en iedereen laat kennismaken met iets nieuws en laat zien dat het nieuwe experimentele helemaal niet zo eng is.

Ik denk ook dat wanneer we in Utrecht meer de handen in een moeten slaan dan elkaar te isoleren. Grote jongens geven de kleintjes weinig kans als het gaat over een groter podium.

Dus mijn conclusie, meer gek doen is meer beter. En minder isoleren. Praat ‘s met elkaar, Utrecht barst van de creatieve geesten!

 

De volgende editie van HUIS is 28 maart in Walden. 

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief