Stappen Annelien Nijland

Geschreven op 19 maart, 2015 | door redactie

2

Tweetakt Tips

Foto: Annelien Nijland

Tijdens Tweetakt/Kaap worden alle vormen van kunst breed uitgelicht: je kunt er terecht voor onder andere beeldende kunst, dans, cabaret en toneel. Maar onze persoonlijke favoriet is natuurlijk de muziekkas die ieder jaar in het festivalhart op Neude staat. 10 dagen lang staan er artiesten uit alle genres geprogrammeerd, maar omdat het misschien een beetje veel van het goede is om er ook daadwerkelijk 10 dagen te zijn, hebben wij 5 tips voor je geselecteerd:

28 maart – Palmbomen II (live) – LINK
20.30uur
Her en der wordt Palmbomen II omschreven als een “tropische ontsnapping aan het dagelijkse leven”. En dat is precies wat hij gaat doen op Tweetakt. Laat je meevoeren door zijn elektronische, dromerige popmuziek. Lijkt ons een heerlijk begin van Tweetakt!

 

2 april – 3voor12/Utrecht Presents: Phos + Freez + Aestrid – LINK
20.00uur
Dit belooft een heel diverse avond te worden! Het album van Phos is er een wat wij al een aantal weken draaien op kantoor, zo goed! Van de dromerige popmuziek van Phos gaat het programma verder met de rapper Freez, onderdeel van de Fakkelteitgroep. Vorig jaar verscheen zijn goed ontvangen album Les Demoiselles, wat hij maakte met A.R.T. De avond wordt afgesloten door hét Utrechtse indierocktrio Aestrid. Met hun donkere muziek tourden ze al eens door Canada, en nu staan ze vanavond gewoon op Neude!

4 april – Bombay + David Douglas – LINK
21.00uur
Na shows op onder andere Best Kept Secret, Eurosonic/Noorderslag, Dour en SXSW komt Bombay (voorheen: Bombay Show Pig) vanavond naar Tweetakt! De indierockband legt momenteel in Kytopia de laatste hand aan het nieuwe album, wat eind dit jaar zal verschijnen.

9 april – Nouveau Velo + zZz LINK
20.30uur
2 dagen voordat ze beginnen aan een Europese tour met A Place To Bury Strangers staat zZz op 9 april nog op Tweetakt/Kaap, met een gloednieuw album welteverstaan! “Juggernaut” is het derde album van deze band en laat zich het best omschrijven door de single “When I Come Home”.

10 april – Cut_ + Falco Benz + Cookachoo – LINK
20.30uur
Een feestje als Tweetakt/Kaap kun je niet beter afsluiten dan met Falco Benz! Voeg daar de dansbare muziek van Cut_ en Cookachoo aan toe en je hebt de ideale cocktail om te proosten op een geslaagd Tweetakt/Kaap!

Voor het overige programma van Tweetakt/Kaap kijk je hier.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief