Columns sauvage

Geschreven op 23 maart, 2015 | door redactie

3

John PK over Club Sauvage

John PK heeft samen met Stijn Sadée een nieuwe clubavond in De Helling: Club Sauvage. We vroegen of hij hier een stukje over wilde schrijven. Bovendien maak je hieronder kans op 2 membercards voor Club Sauvage die levenslang geldig zijn!

Wat ik één van de leukste dingen van Utrecht vind? Mijn deur uit lopen en vanzelf mensen tegen komen. De intentie hebben even een bakkie koffie in de stad te doen en vervolgens ergens in de volgende ochtend een club of tent uit te rollen.

Naast dit plezier is Utrecht me ook dierbaar omdat ik er mensen heb leren kennen door mijn werk in de horeca en met mijn studie, mensen waar ik nu nog steeds mee samenwerk. De meesten die ik spreek zijn op hun eigen manier aan de weg aan het timmeren. Genoeg mooie verhalen dus om mij heen en het is leuk als wegen samenvallen zoals bij mij eerder gebeurde met onder anderen Losse Schroeven (www.losseschroeven.com en tegenwoordig ook www.vasteschroeven.com). Utrecht is dus een stad van vrienden, een gezellige stad maar wel een stad waar ik de plek miste om juist het dagelijkse leven even te vergeten.

Met Stijn Sadée (Rauw en ooit onderdeel van Stadshelden) ben ik een jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van die plek. We hebben dezelfde liefde voor de muziek en hetzelfde idee dat er vaker ongechangeerd gedanst mag worden en dat Utrecht een plek verdient zoals de oude broedplaatsen die disco, house en clubcultuur in het algemeen groot hebben gemaakt.

De bedoeling van een clubavond is dansen. Energie eruit en de rest van je leven even vergeten. De clubavond hoort te dienen als uitlaatklep. Of je nou je mooiste kleertjes aan doet of in je gescheurde kluskleren aan komt zetten, het maakt niet uit. Je gaat een avond stappen en dat betekent dat het geen reet uit maakt wat mensen van je denken. Je komt ergens na vijven thuis en je bent kapot. Kapot maar voldaan. Je hebt wat gegeven op die dansvloer. Het is een beetje te vergelijken met een meditatie of het extase moment tijdens het hardlopen.

Ons resultaat is Club Sauvage. Een plek om jezelf te vergeten en met elkaar te dansen en een broedplaats voor clubcultuur en kunst. De vraag is natuurlijk hoe we het voor elkaar gaan krijgen.

We laten ons inspireren door vroeger (denk de Roxy, Studio 54 en Paradise garage) zonder retro te zijn en mengen dat met het heden. Denk qua muziek aan stijlen als House, Disco, Italo & Obscure Afro Groove Shizzle gedraaid in lange interessante sets door echte ras-dj’s. Veel genres dus ga het ervaren!

De focus gaat daarnaast weer volledig naar het publiek. Geen dj op het podium maar dansende mensen, en om het clubgevoel vast te houden geven we membercards weg. “Valid until you drop” staat er op en ja, inderdaad, ze zijn voor altijd geldig. Wat we er zelf vooral leuk aan vinden, is dat we deze kaarten uitdelen aan mensen die we zelf niet kennen. Wij hopen namelijk op verschillend publiek juist van verschillende leeftijden.

Het club Sauvage-avontuur begint op 28 maart en bouwen we uit naar een terugkerende clubavond. Wees erbij, koop een kaartje (kost geen drol) of krijg die membercard.

WIN! Wil jij twee van die felbegeerde membercards winnen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Met deze membercard kun je op 28 maart gratis naar de eerste Club Sauvage en geniet je ook alle volgende edities van extra voordelen.

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief