Stappen 10914883_1543625659239771_3252454130207379441_o

Geschreven op 30 maart, 2015 | door redactie

5

De Beste Singer-Songwriter van Utrecht

Donderdag begint het dan allemaal: De beste singer-songwriter van Utrecht. 12 singer-songwriters nemen het de komende weken tegen elkaar op voor een plek in de finale op 23 april in Hofman Café en het prijzenpakket dat bestaat uit:

  • Podiumplekken op Songbird Sessions, Sunwriters Songday, IBB-Fest, Bockbier Festival en Fonteyn Festival.
  • Een plek in de halve finale van de Utrecht Popprijs
  • Het opnemen van drie nummers en een coachingstraject bij Playground Studio
  • Een songwritercursus bij de Muziekfabriek
  • Een radio-interview en optreden bij Nederklinkers

Naast de finaleplekken die door de jury worden bepaald is er ook een wildcard die door het publiek gegeven mag worden aan de artiest die net niet door is. Luister je hieronder alvast in!

Voorronde 1: Café de Stad – 2 April
Aankomende donderdag de eerste voorronde die gelijk plaatsvind in het café waar vaker singer-songwriters te vinden zijn tijdens de Sunwriters-Songdays edities. De eerste singer-songwriters die een gooi doen naar de finale zijn: Anne Fernhout, Daniel Tempelman, Sophie van Bree en Dennis de Beurs.

Anna Fernhout
Naast de band White Russian speelt Anna Fernhout ook al tien jaar eigen liedjes die binnenkort op de EP Kingdom of Me zullen verschijnen. Liefelijke liedjes met een randje.

 

Daniel Tempelman
Vorig jaar releasde hij in januari zijn debuutalbum Letting Go in de Kargadoor, maar staat nu dan ook op de planken bij De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Er zijn veel artiesten waar hij mee te vergelijken is, maar toch net niet is.

 

 

Sophie van Bree
Net 6 jaar oud toen ze begon met viool spelen, maar tegenwoordig pakt ze voor haar liedjes de gitaar of raken haar vingers de piano aan. Op dit moment is ze bezig met de voorbereidingen voor haar allereerste EP die in 2015 wordt uitgebracht.

 

Dennis de Beurs
Misschien wel het buitenbeentje van deze voorronde, omdat hij de traditionele singer-songwriter overstijgt door elektronische sound te versmelten met zijn gitaar.

 

 

Voorronde 2: Hofman Café – 9 april
Op de poster van de tweede voorronde (waar Geert van Staplab ook zal jureren) staan de singer-songwriters: Jorn ten Ham, Isabel Nolte, Ear to the Ground en Pick a Lily. 

Jorn ten Ham
Onlangs was hij nog te zien bij Clash of the Titans waar 3voor12/Utrecht over hem schreef: “Iedereen in de zaal hangt aan zijn lippen en gaat volledig op in de muziek. Ten Ham laat niet alleen zien dat hij een ontzettend goeie stem heeft, maar ook dat hij creatief is in zijn gitaarspel. Deze muzikant heeft vele kanten, maar is vooral zichzelf.”

Isabel Nolte
Kleine en persoonlijke liedjes met verhalen over het leven. Oorspronkelijk komt ze uit Duitsland, maar is nu al een klein half jaartje woonachtig in Utrecht. Je zou haar kunnen kennen van The Voice of Holland waarbij ze alle stoelen voor zich liet omdraaien.

 

Ear to the Ground
Zijn laatste EP Ear to the Ground is nog geen jaar oud en klinkt als meer. Al een aantal jaar timmert hij aan de weg en brengt zijn muziek ten gehore in een vooral intieme setting.

 

 

Pick a Lily
Pick a Lily (zoals Piccalilly) bestaat uit een drietal muzikanten (Malou, Rosanne en Wouter), die  naar eigen zeggen, vallen binnen het genre singer-songwriter, maar die ook klinkt als een volwaardige band. 

 

Voorronde 3: De Bastaard – 15 april
Ooit deden we met Staplab hier de eerste StadsHelden: Singer-Songwriter Editie en het achtergedeelte van het theatercafe leent zich perfect om met een biertje te kijken naar Thijs Vroegop, Anne Bakker, Géonne Hartman en Belker.

Thijs Vroegop (Tim Dawn)
Als je stopt met je PhD om muziek te gaan maken weet je dat er passie achter deze singer-songwriter zit.

 

Anne Bakker
Speelde o.a. als violist met Blaze Bayley (Iron Maiden), Jan Akkerman en Eric Vloeimans, maar schrijft daarnaast ook haar eigen nummers die ze in haar eentje of als duo (Eira) speelt.

 

Géonne Hartman

 

Belker
“Liedkunst & PrietPraat sedert 2001” lees je op de website. Druk bezig met de EP, maar hieronder kun je er alvast een klein stukje van horen.

 

 

Tags: , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief