Stappen koningsnacht

Geschreven op 1 april, 2015 | door Douwe

13

Koningsnacht Utrecht 2015

Natuurlijk is er ook rondom Koningsdag van alles te doen in Utrecht! Overal in de stad spelen bandjes, draaien dj’s en worden natuurlijk de nodige biertjes getapt. Maar waar moet je naartoe? We hebben alle feestjes op Koningsnacht hieronder voor je verzameld. De feestjes voor Koningsdag vindt je hier.
Zijn we een feestje vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Dit is het overzicht van 2015. Klik hier voor het overzicht van 2016


Utrechts Bierfestival – Cafe Averechts –
LINK
18.00u – gratis
Op Koningsnacht en -dag organiseert vandeStreek-bier het Utrechts Bierfestival bij Cafe Averechts. Met Koningsnacht kun je vanaf 18.00u terecht voor optredens van onder andere stillwave, Rhinorino, Romanovs en I’m With Stupid.

Beat-rix Open Air – Janskerkhof – LINK
18.00u – gratis
Woolloomooloo organiseert dit jaar alweer de 7e editie van Beat-rix Open Air. Tussen 18.00u en 01.00u kun je losgaan op de beats van de fijnste dj’s en genieten van cocktails en bier.

In Koninklijke Stathe – Eetcafe Stathe – LINK
18.00u
Bij Stathe kun je vandaag terecht voor jazzy hiphop/funk/soul van het Belgische Okon & the Movement en Euro Cinema. Tussendoor worden plaatjes gedraaid door Leroy Rey en Justin Kayes

Janskerkhof Kleurt Oranje – Janskerkhof – LINK
18.00u – gratis
Verschillende grote namen uit de dancescene zullen vandaag hun kunsten vertonen op Janskerkhof!

Lucasbolwerk – LINK
18.00u
De omliggende cafe’s serveren je bier en live muziek. Zo staan onder andere iVelvet, Allez Mamma en The Deaf Aids op het programma.

Begijneplein
18.00u
Vanaf 18.00u barst het feest los op het Begijneplein. Verspreid over de avond staan verschillende dj’s geprogrammeerd.

Stadhuisplein
18.oou
Onder andere de Utrechtse bluesrockband My Blue Van staat vanavond op het Stadhuisplein.

Waterstraat
18.oou
In de Waterstraat hebben ze een overvol programma samengesteld. Tussen 18.00 en 00.30 staan er meer dan 15 optredens gepland van allerlei zangers en zangeressen.

Jacobskerkhof – LINK
18.00u
Tijdens Koningsnacht dansen op de laatste hits uit de top40? Dan raden we je aan om naar Jacobskerkhof te gaan.

Breedstraat
18.00u
In de Breedstraat kun je terecht voor muziek van alle jaren. Voor ieder wat wils!

Vredenburg LINK
18.00u
Net als voorgaande jaren kun je ook nu weer terecht op Vredenburg voor een feest tijdens Koningsnacht. Onder andere Dries Roelvink komt plaatjes draaien (ja, echt!)

VENUELINK
18.00u
Koningsnacht vieren in Wijk C? Dan kunnen we je VENUE van harte aanbevelen! Binnen- en buiten organiseren ze een gezellig feestje met hapjes, drankjes en muziek.

Wijde Begijnestraat
19.00u
Op de Wijde Begijnestraat hebben ze een wel heel divers programma, met onder andere rap en Afrikaanse gospel-muziek.

Neude LINK
19.oou
Le Journal, De Beurs en ’t Spit hebben de handen ineen geslagen voor een feest op Neude. Tijdens Koningsnacht staan verschillende bands en dj’s op het podium.

WWG Koningsdag Festival – Asch van Wijckplein – LINK
19.oou
Ook dit jaar kun je met koningsnacht weer terecht op het Asch van Wijckplein, waar onder andere Counter Jib het podium zal bestijgen.

Domplein
20.00u
De avond doorbrengen aan de voet van de Domtoren? Dat kan! Vanaf 8uur ’s avonds staan verschillende dj’s op het programma.

King’s Night – dB’s – LINK
21.00u – 12,50 euro
De mensen van dB’s hebben een prachtprogramma samengesteld om samen met jou koningsnacht te vieren! Naast The Real McKenzies staan ook de Utrechtse helden van Circle J. en Baby Face Nelson op het programma. Als dat geen mooie start van je koningsdag wordt, dan weten wij het ook niet meer.

De Revolutie – TivoliVredenburg – LINK
22.00 – 20euro
Feesten als een koning doe je dit jaar in TivoliVredenburg! Verdeeld over 3 zalen kun je dit jaar los gaan met dj’s als o.a. Anil Aras, Len Faki, Nuno Dos Santos en Weval. Spaar je krachten, want De Revolutie gaat door tot 07:00. Kun je daarna meteen door naar de vrijmarkt!

Een Zware DobberLINK
22.00 – 17,50 euro
De feestjes van Een Zware Dobber zijn een fenomeen in Utrecht. Het lijkt daarom ook niet meer dan logisch dat ze ook met koningsnacht uitvaren! Tijdens deze deephouse-editie kun je 6 uur lang feesten op een boot met danszaal en chillout. Op het programma staan onder andere Illesnoise en de Utrechtse helden van Engelhart.

Cafe TiltLINK
22.00
Aan de Lange Jufferstraat kun je bij Cafe Tilt terecht voor een feestelijke dj-set van Dj RD.

EKKOLINK
23.00 – 10 euro
De Engelse househeld Leon Vynehall komt de dansvloer van EKKO onveilig maken. Luister een van zijn sets op Soundcloud en je zult direct overtuigd zijn waarom je vanavond in EKKO moet zijn. Speciaal voor Koningsdag wordt hij vergezeld door Florinsz Janvier en El Maria.

Funky Kingsnight – Hofman Cafe – LINK
23.00 – 6 euro
Latin, Funky House en Club Classics. Alles komt voorbij, vanavond in Hofman. 7 uur lang kun je dansen op de fijnste deuntjes van Dj Fuser. Dat wordt er een om nooit te vergeten!

King Cari Night – Club Poema – LINK
23.00 – 15 euro
Natúúúrlijk kun je op Koningsnacht ook in Poema terecht. Daar hebben ze niemand minder dan Cari Lekebusch gestrikt om met jou koningsdag toepasselijk in te luiden! Verder staan Wouter de Moor en Invite op het programma, dus dit kan niet anders dan een dikke avond worden!

enSuite ♛ KingsNight ♛ – Stairway To Heaven – LINK
23.00 – 10 euro
Ook enSuite heeft een feest op koningsnacht voor jullie samengesteld! Tussen 23.00 en 05.00 kun je in Stairway To Heaven helemaal losgaan op de beste pop-, club- en house-tracks!

Basis // Koningsnacht – Club Basis – LINK
23.00 – 12.50 euro
Koningsnacht wordt groots gevierd in Club Basis! Onder andere Detroit Swindle en Job Jobse draaien vanavond de fijnste plaatjes voor jullie.

Vitamine ACU Disco: K*nacht – ACU – LINK
23.00 – 5 euro
Normaal gesproken vindt de wekelijkse dansavond van ACU alleen plaats op vrijdagavond, maar speciaal voor Koningsnacht wordt er een extra editie georganiseerd. Alle, maar dan ook echt alle genres komen voorbij vanavond!

Winkel van Sinkel – LINK
23.00 – 12,50 euro
Geheel in de stijl van We All Love 80’s, 90’s, 00’s en Het Foute Feest wordt er in de Winkel van Sinkel een feest georganiseerd. Denk: Oranje decor, oranje cocktails, oranje outfits en oranje confetti. Het moge duidelijk zijn: het wordt een bont feest in de Winkel van Sinkel!

Kill All Hipsters – De Helling – LINK
23.00 – 10 euro
Een overvolle avond om jou een hele fijne koningsnacht te bieden! Naast de vaste dj’s van Kill All Hipsters staan de Floris Bates, The Black Cult en iX op het programma.

Moira x Dr. Seltsam: The Kubrick’s RubeLINK
Cultureel Centrum Moira en Dr. Seltsam slaan de handen ineen voor een feest wat door zal gaan tot de vroege uurtjes. Na afloop kun je direct door rollen naar de vrijmarkt, die plaatsvindt voor Moira.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief