Stappen koningsdag

Geschreven op 8 april, 2015 | door Douwe

6

Koningsdag Utrecht 2015

Eerder wezen we je al op de feestjes die tijdens Koningsnacht plaatsvinden, maar natuurlijk is er ook op Koningsdag genoeg te doen. We verzamelden alle feestjes en maakten hieronder een overzicht.
Zijn we een feestje vergeten? Laat het weten in de reacties onder het bericht.

Dit is het overzicht van 2015. Klik hier voor het overzicht van 2016

Begijneplein
11.00u
Als je echt vroeg wil beginnen, kan je al vanaf 11 uur terecht op het Begijneplein waar tot 5 uur de fijnste plaatjes worden gedraaid door Mannen Met Platen en Twin Turbo DJ Team.

Breedstraat
11.00u
De hele dag staan er allerlei bandjes en dj’s op het programma in de Breedstraat.

Beat-rix Open Air – Janskerkhof – LINK
12.00u
gratis entree
Voor de zevende keer organiseert Woolloomoolloo dit jaar Beat-rix! Op het programma staan onder andere Chocolate Puma, Kris Kross Amsterdam en Plan De Champagne, dus dat wordt gegarandeerd een geslaagde Koningsdag!

Kingshouse Festival – Jaarbeurs – LINK
12.00u
17,50euro
Tijdens deze eerste editie van het Kingshouse Festival kun je maar liefst 10 uur lang los gaan op de beste house- en eclectic beats van onder andere W&W en Ryan Marciano & Sunnery James. Er is een outdoor- en indoorstage, dus wat voor weer het ook wordt, jij hoeft je niet te laten weerhouden om te feesten op Koningsdag!

Utrechts Bierfestival – Cafe Averechts – LINK
12.00u
vandeStreek-bier organiseert het Utrechts Bierfestival bij Cafe Averechts. Tussen 12 en 6 kun je hier terecht voor optredens van lokale artiesten en biertjes van lokale bierbrouwers. Met o.a. Big Moose, Counter Jib en Captain Morgan Express.

Lucasbolwerk – LINK
12.00u
De omliggende cafe’s zijn voor 1 dag geen concurrenten, maar collega’s! Samen bieden ze jou vandaag live muziek, bier en… een springkussen! Op het programma staan onder andere Crimson Inc., Queens Jelly en Caboose.

Open Podium – Nijntje Pleintje – LINK
12.00u
gratis entree
Net als vorig jaar wordt ook dit jaar een Open Podium georganiseerd op het Nijntje Pleintje. Omdat dit een speciaal open podium voor kinderen is, zul je hier de jongste talenten zien optreden. Daarnaast zullen bandjes van Art in Music hun opwachting maken.

Neude LINK
12.oou
Zoals ieder jaar barst Koningsdag ook los op het bekendste plein van Utrecht. Diverse feestbands voorzien jou van toepasselijke muziek terwijl jij aan je biertje nipt.

Stadhuisplein
12.oou
Een feest op het Stadhuisplein kan niet ontbreken met Koningsdag. Onder andere de Utrechtse feestband Bouba Dioup staat op het programma. Maar ook Robbing Banks zal zijn opwachting maken.

DompleinLINK
13.00u
Ook aan de voet van de Domtoren wordt Koningsdag gevierd, met onder andere een optreden van de Leuk dat je d’r bent band om 15.30u.

Vredenburgplein – LINK
13.00u
Gedurende Koningsdag staan verschillende dj’s op het podium op Vredenburg.

Janskerkhof Kleurt Oranje – Janskerkhof – LINK
14.00u
gratis entree
Met koningsnacht kon je al terecht op Janskerkhof, maar vandaag gaat het feest gewoon verder! Verschillende grote namen uit de dancescene maken hun opwachting op Janskerkhof tijdens dit gratis openluchtfeest!

International Koningsdag Day – Winkel van Sinkel – LINK
14.00u
De mensen van Fluff Disco serveren in de achtertuin van de Winkel van Sinkel onder andere obscure hiphop, ordinaire reggaeton en overheerlijke hitjes.

Oudkerkhof
14.00u
Ben je helemaal gek van Duitse schlagers? Dan raden we je aan om met Koningsdag naar Oudkerkhof te gaan.

In Koninklijke Stathe – Eetcafe Stathe – LINK
15.00u
Vanaf 3 uur ‘s middags krijg je de fijnste reggaebands uit Utrecht voorgeschoteld bij Eetcafe Stathe. Independent Intavenshan trapt de middag af, waarna het stokje rond 16.30 aan I’m With Stupid wordt overgegeven.

Kingsday Utrecht English Comedy Night – Hofman Cafe – LINK
19.30u
15euro
Koningsdag afsluiten met een lach? Dan moet je vandaag naar Hofman Cafe! Daar krijg je vanaf 19.30u 5 comedians Engelstalige voorgeschoteld.

Kingsday Dub: Major Lazer Soundsystem – TivoliVredenburg: Pandora – LINK
23.00u
15euro
Niemand minder dan Major Lazer komt Koningsdag in Utrecht afsluiten. Vanavond staan ze samen met King Shiloh achter de draaitafels en draaien ze de allerbeste kolkende future dancehall en stapelmaffe tropicalia. Let’s go!

VENUELINK
In wijk C vieren ze natuurlijk ook Koningsdag. En waar kun je dan beter terecht, dan bij VENUE? Hapje, drankje, dansje, muziekje. Je kent het wel.

WWG Koningsdag Festival – Asch van Wijckplein – LINK
Werd er gisteren al een begin gemaakt op het Asch van Wijckplein, gaat het feest vandaag gewoon verder! Onder andere A Brighter Light zal het podium betreden.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief