Stappen recordstoreday

Geschreven op 16 april, 2015 | door redactie

1

Recordstore Day Utrecht 2015

Komende zaterdag is het weer tijd voor de internationale Record Store Day. Ook Utrecht is weer van de partij. Drie onafhankelijke platenzaken brengen niet alleen exclusieve platen uit, maar zijn ook een dag lang het podium voor zowel nationale- als internationale acts.

Bij Revenge organiseren ze tussen 11.0ou en 17.30u een platenmarkt waar een aantal Utrechtse dj’s platen zullen verkopen en draaien. Voor meer informatie en de line-up kijk je hier.

Plaatboef

Mountaineer
13.00u
Deense Post/Melodic Hardcoreband die met zijn harde muziek de dag aftrapt bij de Plaatboef. Houd je van geschreeuw? Dan moet je hier bij zijn.


Leo Koster Band

14.00u
Na veel gespeeld te hebben in de jaren zeventig, keert de singer-songwriter terug op het podium. Niet alleen voor oudere muziekliefhebbers, maar ook zeker voor de jongere generaties met liefde voor muziek van vroeger.

The Rag Trade
15.00u
Een band die puur uit liefde voor muziek toevallig bij elkaar is gebracht. Met hun alternatieve pop geluid heeft Grasnapolsky ze al verwelkomd, doe jij dat ook?

Tim Treffers
16.00u
Tim Treffers, nog vrij onbekend, heeft onlangs een plaat uitgebracht: “Never trust a man in a fur coat”. Maak hem mee in de Plaatboef en geniet van de akoestische sessie van dit Nederlands talent.


Plato

The Miseries
11.30u
The Misseries is een uitlaatklep voor de liefde van Tim Knol voor garegerock/punk, een gevestigde naam onder de singer-songwriters in Nederland. Laat je verassen door de band.

 

Roosbeef
13.00u
Met alle Nederlandse bandjes die Engelstalige platen uitbrengen, vergeet je bijna dat jij je in ons kikkerlandje bevindt. Roosbeef helpt je eraan te herinneren dat Nederlands songs niet altijd afgezaagd hoeven te zijn.

 

DeWolff
14.00u
De driekoppige psychedelische bluesrockband die je zeker wel eens een keer voorbij hebt horen komen kan ook zeker niet ontbreken op de Record Store Day. Na optredens in Frankrijk, Hongarije, Italië en Duitsland, groeit nu ook hun populariteit in Rusland en Australië.

 

 

Lavinia Meijer
17.30u
Als je een keertje wat anders zoekt dan bandjes, en je staat open voor klassieke muziek (of nog niet), dan moet je half zes in de Plato zijn. De meest bekende harpiste uit haar tijd klinkt niet zo aanlokkelijk voor het gewone publiek, maar als je haar hoort, dan creëer je wel stiekem een zwakte voor de dromerige klanken.

 

Swordfish & Friend

Pauw
14.00u
Een ster van de afgelopen Popronde, Pauw, een band met invloeden van psychedelische jaren ’60 en ’70 muziek, heeft met 38 shows, het record behaald van de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival. Kijk maar voor jezelf waarom het zo is.

 

The Homesick
15.00u
Bandje uit een klein stadje in Utrecht dat je laat verassen met hun dreampunk en psych-pop muziek. De videoclips op zich zijn al een hele ervaring, een aanrader dus.


Rats on Rafts

16.30u
De Rotterdamse formatie komt Utrecht onderdompelen met hun Post Punk / New wave sound. Neem geluidsbeschermers mee, het beloofd luid te worden…
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief