Stappen Bevrijdingsfestival

Geschreven op 20 april, 2015 | door redactie

2

5 Tips voor Bevrijdingsfestival Utrecht

Nog 2 weken en dan viert heel Nederland weer Bevrijdingsdag! Op 5 mei worden traditiegetrouw verschillende evenementen georganiseerd om dit te vieren. In Utrecht wordt bijvoorbeeld Mumbai Color Festival georganiseerd bij Fort Vechten. Maar natuurlijk is ook het Bevrijdingsfestival weer van de partij. Tussen 12.00u en 23.00u staat Park Transwijk in het teken van Bevrijdingsfestival Utrecht. Op 3 podia vinden ruim 25 optredens plaats van allerlei verschillende artiesten. Van rock tot singer-songwriter en van pop tot hiphop.

Om je een beetje wegwijs te maken hebben we hieronder 5 tips voor je verzameld. De 5 artiesten die je wat ons betreft echt niet mag missen.

Orange Skyline
12.15u – Sena Talent Podium
De officiële opening vindt pas om 12.50 plaats met een optreden van Eefje De Visser, maar daarvoor trapt de Groningse indieband Orange Skyline het festival al af. Verwacht een catchy mix van 60’s rock n’ roll, Oasis en Arctic Monkeys.


Broken Brass Ensemble

15.45u – Sena Talent Podium
De afgelopen jaren stond Broken Brass Ensemble al op verschillende festivals door heel Nederland. Hoe groot of klein het festival ook is, een optreden van dit collectief staat altijd garant voor een feestje!


Alexi Lalas
19.00u – Vrijheidspodium
Deze Utrechter is geïnspireerd door living legends Damon Albarn en Kurt Vile. En dat hoor je! In zijn eigen studio bouwde hij zijn debuutalbum “The best is yet to come“, waarvan vorig jaar de single “Tiny Demons” verscheen.

IX 
20.05u – Vrijheidspodium
IX is de band van Marnix Dorrestein. Na verschillende projecten heeft hij IX opgericht. Hierin komen exotische invloeden, 70’s popmuziek en zijn liefde voor elektronica samen. Onlangs verscheen zijn debuut-EP “IX“.


Pitto
21.40u – Sena Talent Podium
Hij staat bekend om zijn dance-composities, maar in zijn laatste track “Fly Like a Bird” verwerkte hij een heel catchy, folky gitaarriffje. Draai dit nummer, stel je een ondergaande zon voor, biertje in je hand. Als dat geen perfecte afsluiter van jouw Bevrijdingsfestival is, dan weten wij het ook niet meer.

Het volledige programma van Bevrijdingsfestival Utrecht vindt je hier.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief