Stappen 10872729_816393258398888_7833897518582271244_o

Geschreven op 4 mei, 2015 | door redactie

1

Onze tips voor Mei

Mei alweer! Deze maand zijn er natuurlijk weer allerlei festivals, maar daarnaast hebben we ook onze persoonlijke tips voor optredens voor je verzameld:

Diana

Air Guitar Championships – EKKO – LINK
14 mei – 20.00u
Gratis
Ideaal voor mensen die veel liefde voor muziek hebben, maar geen muzikaal talentje zijn en toch altijd gedroomd hebben om als rockster op het podium te schitteren. Doe je niet mee, dan ook een heerlijke avondje om nieuw talent te bewonderen in de sfeervolle Ekko.
Schrijf jezelf in op https://www.hifiklubben.nl/airguitar

In Contrast – De Kargadoor – LINK
16 mei – 20.00u
Pay what you want (reserveren via incontrastutrecht@gmail.com)
Wanneer tweedejaars HKU studenten de kans krijgen om een evenement neer te zetten, maken ze er ook echt wat van. Ze komen met de meest interessantste ideeën en concepten, dat is ook het geval met In Contrast. De laatste editie staat al voor de deur en dit keer met de focus op het thema verleden en toekomst. In de werfkelder van De Kargadoor wordt door middel van muziek, beeldende kunst en poëzie de tegenstelling in een nieuw licht gezet.

Husky – De Helling – LINK
19 mei – 19.30u
11euro
Er lijkt geen einde te komen aan indiefolkbands, toch zijn deze Australische talentjes het zeker waard om bekeken te worden. Ik wil niet namedroppen, maar Husky heeft voor bands als The Shins, Noah and the Whale, Gotye, Devandra Banhart en Neil Young and Crazy Horse geopend, om er een paar te noemen.

Douwe

Alpha Blondy – TivoliVredenburg: Ronda – LINK
9 mei – 20.30u
32 euro
Als je het mij vraagt de allerbeste reggae-artiest die er is! Dit zit muzikaal zo goed in elkaar, vol energie en sterke teksten. Het kost misschien een paar euro, maar dit is gegarandeerd een optreden dat je niet snel gaat vergeten.

Mijn favoriet:


Mevrouw Tamara & Friends – ACU –
LINK
13 mei – 21.15u
8euro
Tijdens deze editie van Mevrouw Tamara & Friends heeft Tamara de bands Echo Movis en REINDIER uitgenodigd. Vooral die laatste gooide tijdens de laatste Popronde hoge ogen, dus daar ben ik zeker benieuwd naar.

Ása – Hofman Cafe – LINK
28 mei – 21.30u
Gratis
De Utrechtse Asa speelt met haar band groovy pop/soulmuziek op het terras van Hofman Cafe. Klinkt voor mij als een prima donderdagavond besteding!

Fazli

Le Peuple De Le Herbe – Bevrijdingsfestival Utrecht – LINK
5 mei – 18.30u
Deze Franse hiphopact, met een hele moeilijke naam om uit te spreken, maakt veelzijdig muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan. Dit varieert van hiphop naar reggae tot aan dikke gitaren en nog eventjes door naar drum ‘n bass. Een veelzijdige band dus waar je tijdens optredens lekker heen en weer over het veld kunt stuiteren.


No More Heroes: Michael Jackson – TivoliVredenburg: Pandora –
LINK
8 mei – 23.00u
8euro
No More Heroes zet deze avond de King of Pop Michael Jackson in de schijnwerpers! De hele avond worden zijn nummers en nummer van verwante artiesten zoals James Brown gedraaid. De plaatjes worden in elkaar gemixt door dj St. Paul en Leroy Rey. Lekker ‘ouderwets’ dansen en ‘moonwalken’ op de heerlijkste plaatjes van de King of Pop!

De Jeugd van Tegenwoordig – TivoliVredenburg: Pandora – LINK
28 mei – 20.00u
25euro
De Jeugd bestaat 10 jaar en dit gaan ze vieren met 4 avonden in TivoliVredenburg waar ze elke avond 1 van hun 4 albums gaan uitvoeren! Op 28 mei spelen zij hun debuutalbum ‘Parels voor de zwijnen’. DJVT zal weer gegarandeerd voor een goed feestje zorgen op 28 mei!

 

Geert

Fonteyn Festival – Janskerkhof – LINK
8-10 mei – Hele weekend overdag
gratis
Meer dan 60 soorten wijnen vanuit de hele wereld met een jazzy muziekje erbij. De eerste editie is iets om eens bij te gaan kijken.

Nordic Delight – EKKO – LINK
15 mei – 18.00u
14 euro
Choir Of Young Believers uit Denemarken, Jenny Wilson uit Zweden en Torgeir Waldemar uit Noorwegen zorgen voor een bijzonder mix van artiesten uit het Noorden. Daarna kan je ook nog blijven hangen om te dansen bij Soulclap.

OBESE (Album Release) – dB’s –  LINK
21 mei – 20.00u
7 euro
Met het nummer The Lion vielen ze bij mij al op, maar dan komt nu (na een jaar) het album bij Argonauta Records uit! Feestje!
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief