Stappen popprijs

Geschreven op 4 augustus, 2015 | door redactie

7

De selectie voor Utrecht Popprijs 2015

In en om Utrecht worden gedurende het jaar diverse bandwedstrijden georganiseerd. De winnaars van een aantal van deze wedstrijden plaatsten zich daarmee automatisch voor de Utrecht Popprijs. De namen die dit najaar in de halve finales gaan strijden voor de overwinning zijn:

– Between The Jars is een Utrechtse classic rockband. Het vijftal won de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Between The Jars staat bekend om hun energieke shows.

– Het collectief Brothers On The Edge won de Kleine prijs van Nieuwegein met hun bonte mix van soul, rock, funk, jazz en hiphop.

– Het stoner-rock-trio Duke John komt deels uit Bergen op Zoom en deels uit Utrecht. Het drietal speelde al op verscheiden festivals en podia en afgelopen jaar wonnen ze Het geheim van Starsound.

– The Shenanigans speelde in de finale van het Geheim van Utrecht en wist daar te overtuigen met hun rock/ska/reggae.

– Fillintheblanks won De Kei van Amersfoort. De band maakt een Nederlandstalige mix van jazz, disco, hiphop, soul en rock.

– Jesco nam al deel aan Clash of The Titans, maar ze wonnen het Geheim van Babylon. Hun instrumentarium bestaat onder andere uit een banjo, contrabas en slide guitar. Dit heeft een mix van rockabilly, country en americana als resultaat.

– De band die de Clash of The Titans wel won is Raptor. Zij maken zware, melodische muziek die bestaat uit zware riffs en catchy zanglijnen.

– Talk Show Host is het alterego van Dennis de Beurs waaronder hij De Beste Singer Songwriter van Utrecht won. Verwacht geen doorsnee singer-songwriter maar iemand die hierin ook elektronica op een creatieve manier weet te combineren.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief