Stappen maureens

Geschreven op 14 augustus, 2015 | door Douwe

18

De release feestjes van september

De start van een nieuw seizoen en dat is voor veel artiesten een goede reden om een nieuwe release uit te brengen. Wij verzamelden hieronder de verschillende Utrechtse acts die in september een nieuwe EP of album zullen uitbrengen. Zijn we een release vergeten? Stuur ons een berichtje en we voegen hem graag toe!

Find Us In SlumberlandLINK
11 september 2015 – 20.00u
Poppodium EKKO
7.50euro
Ze zijn nog geen jaar samen, maar in dat jaar stonden ze al wel op het podium van Paradiso, TivoliVredenburg, Life I Live Festival én mochten ze langskomen bij 3FM. De melancholische, dromerige popmuziek van Find Us In Slumberland doet denken aan die van grootheden als Angus & Julia Stone, Bon Iver en Sigur Ros. Afgelopen januari verscheen al de single “Charlie“, die geldt als voorloper van de EP die ze vanavond presenteren. Het voorprogramma wordt verzorgd door Iris Penning.

Steen [UITVERKOCHT!]LINK
11 september 2015 – 20.45u
De Helling
10euro
Onlangs verscheen het vierde album van de van oorsprong Utrechtse rapper Steen. Voor dit album (toepasselijk getiteld: Baby) is hij geïnspireerd door zijn recente vaderschap. De teksten gaan over zaken waar je als jonge vader mee te maken krijgt: omgangsregelingen, het zoeken naar een baan en slaapgebrek.

Niek PronkLINK
12 september 2015 – 19.00u
Cultureel Centrum Moira
5euro
Niek Pronk presenteert geen doorsnee CD of LP maar een zogeheten beeldalbum, een kunstboek met een dowloadcode van zijn EP Taste. De Utrechtse folk/blues artiest liet zich voor de nummers op dit album inspireren door verschillende karakters en denkpatronen.


The Maureens –
LINK
12 september 2015 – 20.00u
Poppodium EKKO
8euro
De Utrechtse indierockers van The Maureens presenteren vanavond de opvolger van hun eerste album, “The Maureens”, wat in 2013 verscheen. Sinds die release speelde de band verschillende shows in binnen- en buitenland en maakten zij zich op voor de release van het album “Bang The Drum“, waarvan de eerste single “Heartbreak” dit voorjaar verscheen. Royal Parks verzorgt het voorprogramma.

Pocket Knife ArmyLINK
13 september 2015 – 15.00u
Kytopia
Verplichte vrijwillige bijdrage: minimaal 5 euro
Het is zover! Hou het Facebook evenement in de gaten voor meer info over deze unieke release.

NORDENLINK
18 september 2015 – 19.30u
De Helling
6euro
Onlangs studeerde Jeffrey Noordijk af aan de opleiding Musician 3.0 van het Conservatorium in Utrecht. Vanavond presenteert hij de debuut-EP van zijn band NORDEN. Verwacht een EP die bol staat van invloeden van bands als Queen, Coldplay en Linkin Park.

BoyleLINK
20 september 2015 – 12.00u
Metaal Kathedraal
De Utrechtse indie/folk band Boyle organiseert een heus minifestival rondom de release van hun debuutalbum. Dit doen ze in de bijzondere Metaal Kathedraal. Van het album “Release” verschenen eerder al de tracks “My Future” en “Former Glory”.

SideditchLINK
24 september 2015
9euro
EKKO
Deze band uit Utrecht/Deventer presenteert vanavond hun nieuwe album tijdens de supportshow voor As Elephants Are. In de aanloop naar deze release verscheen reeds de eerste single, “Jenny“.

PraviniLINK
25 september 2015 – 20.30u
Starsound Studio
5euro
Pravini is een Utrechtse singer/soulwriter, op 25 september presenteert ze haar album “Unexpected Turn of Events” in de Starsound Studio’s. Haar muziek kenmerkt zich door de unieke combinatie van Indiase en Zuid-Amerikaanse muziek met vleugjes van hiphop en R&B.

The Royal EngineersLINK
30 september 2015 – 20.00u
EKKO
7euro
De Utrechtse band gaat al een aantal jaar mee, maar bracht nog nooit een plaat uit. Op 30 september presenteert The Royal Engineers daarom hun langverwachte debuut-EP in EKKO.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief