Geschreven op 1 september, 2015 | door redactie

Niek Pronk bundelt talenten in de vorm van beeldalbum “Taste”

Niek Pronk (24) is zowel muzikant als illustrator. Naast indie folk/blues maakt hij beeldend werk. Hij besloot zijn talenten samen te voegen voor zijn eerste EP ‘Taste’, die uitgebracht wordt in de vorm van een beeldalbum. Deze EP presenteert hij met zijn band op zaterdag 12 september in cultureel centrum Moira in Utrecht, met in het voorprogramma I am Oak. 

‘Taste’ is een boek dat fungeert als muziekalbum én kunstboek: een kruisbestuiving van disciplines. De illustraties staan in relatie tot de nummers. Niek Pronk zet zich in als illustrator van zijn eigen muziek. Het beeldende werk in het boek versterkt de muziek en andersom. In het boek zit een download-code waarmee de muziek gedownload kan worden. 

Van twaalf zelfgeschreven liedjes heeft Niek Pronk een selectie gemaakt van vijf. Deze selectie is gebaseerd op de tekst in de nummers. De illustraties zijn geïnspireerd op de songteksten, die afwisselend cynisch, dromerig of juist realistisch zijn. Deze drie denkbeelden heeft hij vertaald naar drie soorten karakters, die elk in een omgeving worden geplaatst en hun eigen kleuren, vormen en eigenschappen hebben.

Moira opent haar deuren om 19:00 uur en de entree is € 5. Later dit jaar is Niek Pronk te zien tijdens de Popronde.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief