Stappen femme vanille

Geschreven op 6 januari, 2016 | door redactie

9

Femme Vanille kondigt nieuw album aan

Op 21 januari 2016 komt Femme Vanille met haar tweede album, “Another Time”. De releaseshow is dezelfde avond in Ekko, Utrecht. Het eerste nieuwe geluid is de titeltrack van het album. Voorafgaand aan de release geeft Femme Vanille een preview van haar nieuwe album met een reeks korte Silent Disco Concerten tijdens de Culturele zondag, op 10 januari in de foyer van Tivoli Vredenburg in Utrecht.

 

Frontvrouw Karindra Perrier is songwriter, zangeres, huismus, piekeraar, componist, een ongeduldige dromer, natuurkundige, ex-harpiste, aspirant bètawetenschapper of in elk geval wijsneus, én bovenal creatief leider van haar band Femme Vanille.

Nieuw album, nieuwe sound. Wie Femme Vanille kent van hun debuut zal waarschijnlijk verrast zijn. Naast hun warme, dromerige sound laat de band nu ook een alternatieve, bijtende kant zien. Het stemgeluid van Perrier heeft een ongepolijst karakter dat doet denken aan Fiona Apple. Rauwe melodieën, ijl in de hoogte, gruizige drums. Met deze nieuwe plaat herinnert de Utrechtse band aan de eerste albums van St. Vincent met invloeden van Patrick Watson, Feist en Regina Spektor.

De songs lijken een cinematische ondertoon te hebben. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de achtergrond van Perrier die vanuit haar opleiding eigenlijk muziek voor films, docu’s en reclames schreef en produceerde. Tijdens haar stage in New York bij een studio die met name reclamemuziek produceerde kwam Perrier er achter dat reclamemuziek niet voor haar was. “Als ik muziek schrijf wil ik alleen maar schrijven wat ik écht wil schrijven. Waarom zou ik anders muziek maken? Het is mijn passie, en compromissen passen daar wat mij betreft niet goed bij. Ik ben er veel te eigenwijs voor.”

Femme Vanille is in Utrecht te zien op:

  • 10 januari – Culturele Zondag
  • 21 januari – Releaseshow, Ekko
  • 12 maart – Rabo Open Stage, TivoliVredenburg
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief