Stappen identity circus

Geschreven op 18 januari, 2016 | door redactie

1

Utrechtse popband Identity Circus kondigt Nederlandse tour aan

De popband Identity Circus gaat op tour! Op 8 oktober bracht het vijftal hun gelijknamige debuut-EP uit waarna hun single ‘Wake Up’ werd gedraaid door de landelijke radio stations (Radio 1, 3FM). Na een spetterende releaseshow in poppodium EKKO hebben fans vanaf 22 januari weer de kans om de energieke band live te bewonderen. Identity Circus trapt dan de eerste helft van hun Nederlandse tour af in Cul de Sac in Tilburg. Aan het eind van dit deel van de tour staat de band tweemaal in Utrecht. 

Identity Circus bestaat uit vier Spakenburgers en een flamboyante Italiaans-Brabantse frontman die in het voorjaar van 2014 een voormalige basisschool in Bilthoven omtoverden tot hun eigen rock-‘n-‘roll-heaven. Zanger Ricco Riorito zegde zijn oude leven inclusief baan op om te gaan doen waar hij écht gelukkig van wordt. In navolging van deze ideologie werden klaslokalen omgebouwd tot studios, de gymzaal tot atelier en de lerarenkamer tot repetitiehoek.

Vanuit hun muzikale anti-kraak paradijs schreven ze al snel vele catchy popliedjes, welke meteen door het hele land ten gehore werden gebracht. De tientallen energieke liveshows leverden Identity Circus een gestaag groeiende fanbase op. Via een crowdfundingsactie wisten de fans meer dan €7.000 in te zamelen voor de opnames van de debuut-EP. In augustus 2015 dook Identity Circus dan ook de prestigieuze Mailmen Studios in, waar ze de energieke livesound wisten te combineren met de gerenommeerde sound van producer Martin Beusker (o.a. Dotan, Avant La Lettre & Only Seven Left) en mix- en masterengineer Martijn Groeneveld (o.a. Rondé, Emil Landman & Blaudzun).

Tourdata:

 • 22 januari – Cul de Sac, Tilburg
 • 24 januari – Pitchers, Amersfoort (semi-akoestisch)
 • 1 februari – The Waterhole, Amsterdam
 • 4 februari – De Paap, Den Haag
 • 5 februari – Eetcafé Stathe, Utrecht
 • 11 februari – Café Stapper, Alkmaar
 • 12 februari – ‘t Oude Pothuys, Utrecht
Naar boven ↑
 • NEXT UP!

  NEXT UP!
 • Facebook

 • Nieuwsbrief