Stappen koningsnacht 2016

Geschreven op 22 maart, 2016 | door redactie

18

Koningsnacht 2016

Ieder jaar barst Utrecht uit haar voegen tijdens Koningsnacht, en dat is niet zonder reden! Overal in de Domstad kun je die avond terecht voor de meest uiteenlopende feestjes. Om je een beetje wegwijs te maken in het bomvolle aanbod verzamelden wij hieronder alle feestjes die dit jaar plaatsvinden tijdens Koningsnacht. Natuurlijk voegen we nieuwe feestjes toe zodra ze bekend zijn.

Voor het overzicht van de feestjes tijdens Koningsdag 2016 klik je hier

Funk The King
Café De Voortuin – 18:00 tot laat –  LINK
Tijdens Koningsnacht zal De Voortuin haar soundsystem naar buiten rollen (tot 01.00) en zullen dj’s Tommy en Mseize de lekkerste plaatjes draaien. Daarna gaat het feest binnen verder. 

Koningsnacht
Café Averechts – 18:00 tot 05:00 – LINK
Als je je koningsnacht vroeg wil beginnen, ben je bij Averechts aan het goede adres! Vanaf 18.00u tot maar liefst 05.00 kun je bij dit café in de Vogelenbuurt terecht voor jouw oranje feestje! De rockband Rhinorino en funk/soul/hiphop-act Brothers On The Edge zijn slechts enkele namen die het podium betreden.

KING-CITY
Jacobskerkhof – 18:00 tot 01:00 – gratis – LINK
Het Jacobskerkhof wordt omgetoverd tot een oranje koningswalhalla, met swingende muziek van DJ Rene en verfrissende bieren van de tap.

Dutchkings Night
Vredenburg – 18:00 tot 01:00 – gratis – LINK
Liefhebber van Hollandse hits? Dan is Vredenburg de “place to be”! Onder andere Lange Frans, Danny Temming en Ronnie van Bemmel zullen hun opwachting maken. 

Lucasbolwerk
Lucasbolwerk – vanaf 18:00 – LINK
Diverse acts zullen tijdens Koningsnacht optreden voor Café Tilt, Café de Stad, Café De Potdeksel & Brasserie Zocher. Het programma loopt uiteen van Abby Lies (catchy pop), tot Crimson Inc. (roots) tot The Leftovers (ska).

Janskerkhof Kleurt Oranje
Janskerkhof – 18:00 tot 01:00 – gratis – LINK
Tijdens Koningsnacht wordt Janskerkhof omgetoverd tot één groot oranje paradijs, waar je los kunt gaan op de fijnste beats van de leukste dj’s. Onder andere Nicolas Nox, DJ Pepe M en MC Choral staan op het programma.

Beat-rix Open Air (18+)
Janskerkhof – 18:00 tot 01:00 – gratis – LINK
Alweer voor de achtste keer organiseert Woolloomooloo Beat-rix Open Air. Net als vorig jaar kun je hier twee dagen lang losgaan om de verjaring van Koning Willem groots te vieren. Dit jaar komen onder andere Billy The Kit en David Ghetto plaatjes draaien. 

Stadhuisplein
Stadhuisplein – 18:00 tot 01:00 – LINK
Onder andere de Utrechtse band Identity Circus speelt vanavond op het Stadhuisplein.

Asch van Wijckplein
Asch van Wijckplein – vanaf 19:00 – gratis – LINK
Maar liefst 3 acts betreden vanavond het podium: Waking Skies, C Love Detectives en Kraut!

Mariaplaats
Mariaplaats – 20:00 tot 01:00 – LINK
Radio Veronica neemt de Mariaplaats over vanavond! De hele avond klinken de beste hits van de bekende radio DJ’s.

Venue Royal Clubnight (18+)
VENUE – 20:00 tot 04:00 – gratis – LINK
Drink je bier als champagne, zet een kroon op je hoofd en vier koningsnacht op vorstelijke wijze. Draaiprinsen DJ Guus en DJ Mattias zorgen er voor dat je adellijke voetjes de dansvloer niet meer verlaten.

Koningsnacht
Café De Stad – vanaf 21:00 – gratis – LINK
Ook bij Café De Stad kun je terecht om Koningsnacht in te luiden. Dj Xtra Small draait vanavond de plaatjes!

Gypsy Koningsnacht
eLe – vanaf 21:00 – LINK
Een groot muzikaal feest bij dit Spaanse restaurant aan de gracht, met o.a. Pierre et Les Optimistes.

Domplein
Domplein – vanaf 21:00 – LINK
De collectieven Weekend Warriors en Club Sauvage leiden je door de koningsnacht!

Koningsnacht KRAUT
dB’s – vanaf 21:00 – vvk 10 euro – LINK
Het event zegt: “Willem gaat kapot want wij hebben GNOD” Dat beloofd wat te worden. De muziek wordt verzorgd door GNOD, Bong Ra, Blown Out en nog veel meer.

Maggy’s Kingsnight
Maggy Malou – 21:00 tot 05:00 – gratis/5 euro – LINK
Urban, moombahton, hitjes en dansplaatjes. Alles komt voorbij op het feestje van Maggy en als je tussen 21:00 en 23:00 binnen staat is de entree gratis. Onder de dj’s bevinden zich onder andere George Felix, Dom Lomp en Famous en Mike Rock. 

Edison Effect
Eetcafé Stathe – vanaf 22:00 – gratis – LINK
Wij presenteerden deze Utrechtse band vorig jaar al eens op onze maandelijkse avond in Stathe en dit jaar keren ze terug op Koningsnacht. Dit vijftal maakt synthesizerpop in de traditie van Depeche Mode en The Naked & Famous.

Garu’s Guilty Pleasures
Zussen – vanaf 22:00 – 2,50euro – LINK
Een avond vol schaamteloze muziek, gedraaid door DJ Garu!

De Revolutie: Jeff Mills, Rødhåd, Shifted, Jackmaster, e.v.a. (18+)
TivoliVredenburg – 22:00 tot 07:00 – 25 euro – LINK
Grootheid Jeff Mills komt naar Utrecht en gaat met vele anderen de nacht door in TivoliVredenburg. In drie zalen (Ronda, Pandora en Cloud Nine) is er tot zeven uur s’ochtends te genieten van house, techno en disco.

Kiss All Hipsters: Look What I Found In My Crackpipe Kingsnight Special (18+)
De Helling – 23:00 tot 04:00 – 10 euro – LINK
Genieten van indie, electro, indietronica, postpunk en eclectische pop. Van alles komt er op dit feestje voorbij en velen zijn niet onbekend met wat je kan verwachten aangezien Kiss All Hipsters in verschillende steden al een vaste prik is geworden. Feestje! Behalve het dj-team staan ook diverse bands geprogrammeerd, waaronder 45ACIDBABIES.

ESN Student Night x Feestbeesten
Poema – 23:00 tot 05:00 – 5 euro vvk / 7 euro aan de deur – LINK
Gelijk een shotje bij binnenkomst en het feest kan beginnen. Nog veel moet bekend worden over dit feestje, maar er zijn in ieder geval confettikannonen, opblaasdieren, feest dj’s, shothours en nog veel meer.

SILVER
’t Oude Pothuys – vanaf 23:00 – LINK
Het Utrechtse (hard)rock drietal SILVER bezorgt je een stevige Koningsnacht in ’t Oude Pothuys. De band speelt eigen tracks, geïnspireerd door legendes als Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Foo Fighters. 

Koningsnacht in de Winkel van Sinkel
Winkel van Sinkel – 23:00 tot 05:00 – 10/12,50 euro – LINK
Oranje decor, oranje cocktails, oranje confetti en tot 05:00 doorfeesten met WE ALL LOVE 80s 90s 00s. Vergeet niet dat ook de dresscode oranje is als je naar dit feestje gaat!

Koningsnacht Utrecht (18+)
Stairway To Heaven – 23:00 tot 05:00 – 10 euro – LINK
o.a. DJ Prime, Djennah en Jeremy Herkul draaien deze koningsnacht de meest heerlijke r&b, gemixt met wat hiphop en zodra alles een beetje los gaat, krijgen we de “billenschudmuziek”, dancehall, latin en nog veel meer tropische invloeden! En alsof dat nog niet genoeg is, kun je de hele nacht gratis beerpong spelen!

Funky Kingsnight
Hofman Café – 23:00 tot 06:00 – 5/7,50 euro – LINK
Als het aan Hofman Café ligt, wordt dit een koningsnacht om nooit te vergeten! Dj Roberto zal de zaal vullen met een fijne selectie van funky house, latin en club classics.

Fluff Disco Koningsnacht
EKKO – vanaf 23:00 – 8/10 euro – LINK
Fluff Disco tovert EKKO om tot dé Oranje indoorstad van Nederland. Verwacht vieze deuntjes, knallend, meeslepende moombahton, gitzwarte hiphop, sensuele disco en het allerbeste uit de jaren ’90 en ’00’s.

BASIS met Eelke Kleijn, Olivier Weiter, Miss Melera en Arjuna Schiks (18+)
BASIS – 23:00 tot 06:00 – 12,50/15 euro – LINK
Een top line-up bij BASIS voor Koningsnacht. Wees er snel bij, want allemaal verkochten deze helden in hun eentje de BASIS uit.

Koningsnacht bij Maria
Grand Café Maria – vanaf 23:00 – LINK
Dj Siep draait vanavond de lekkerste Funk en (Deep)House-tracks aan elkaar en weet daar ook nog een vleugje oldschool-hitjes doorheen te gooien. 

Republica Moira
Cultureel Centrum Moira – vanaf 23:59 – 10/15 euro – LINK
Niemand minder dan Dj’s Propo’88, The Groover en Bablo zullen jou bij Moira door Koningsnacht loodsen, dat belooft een avond vol breaks, funk, afro, disco en house!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief