Stappen koningsdag 2016

Geschreven op 31 maart, 2016 | door redactie

9

Koningsdag 2016

Koningsnacht overleefd en klaar voor de volgende ronde feestjes? Wij maakten een overzicht met alle feestjes in Utrecht waar je tijdens Koningsdag terecht kunt:

Voor het overzicht van de feestjes tijdens Koningsnacht 2016 klik je hier

Koningsdag
Kanaalstraat – 10:00 tot 17:30 – gratis – LINK
Op de Kanaalstraat in Lombok kun je tijdens Koningsdag terecht bij maar liefst 3 podia voor optredens van diverse artiesten en dj’s

Averechts
Café Averechts – 11:00 tot 19:00 – LINK
Tijdens Koningsdag serveert dit café in de Vogelenbuurt natuurlijk ook weer een paar lekkere biertjes voor haar bezoekers. Vanaf 12 uur staan maar liefst 7 acts voor je klaar!

Lucasbolwerk
Lucasbolwerk – vanaf 12:00 – LINK
Voor Café Tilt, Café de Stad, Café De Potdeksel & Brasserie Zocher zullen, zoals ieder jaar, diverse acts optreden, uiteenlopend van Boris Dzaneck (Pop) tot The Nakedshortsellers (Country) tot Heroism (Rock).

Kingshaven
Kintgenshaven – 12:00 tot 18:00 – LINK
Tijdens Kingshaven zullen een aantal van de meest dope dj’s van Utrecht jou voorzien van de beste tracks. En dat in hartje Utrecht!

Stadhuisplein
Stadhuisplein – 12:00 tot 18:00 – LINK
Voor Café De Zaak zullen diverse acts het podium betreden, waaronder de Utrechtse feestband Bouba Dioup en de Utrechtse studentenbigband Big Mondays. 

Beat-rix Open Air
Janskerkhof – 12:00 tot 18:00 – gratis – LINK
Discotheek de Woolloomooloo organiseert op Koningsdag de achtste editie van Beat-rix Open Air. De verjaardag van “Willy” wordt grootser dan ooit gevierd met heerlijke muziek, cocktails en ijskoud bier.

Kingshouse Festival
Jaarbeurs – 12:00 tot 22:00 – 17,50 euro – LINK
Voor het tweede jaar op rij vindt in Utrecht een van de grootse Koningsdag festivals van het land plaats: Kingshouse Festival. Onder andere Fedde Le Grand, Dannic en Martin Solveig reizen af naar Utrecht voor Koningsdag.

Domplein
Domplein – 12:00 tot 18:00 – LINK
Natuurlijk is ook het Domplein onderdeel van Koningsdag! Gedurende de dag treden diverse acts op, waaronder Oud&Tiek, John PK en Leuk Dat je D’r Bent Band.

Funk The King
Café De Voortuin – 13:00 tot laat – LINK
Dj’s Leroy Rey, Tommy en Teamfeestjefeestje draaien de hele Koningsdag de lekkerste plaatjes op de stoep bij de Voortuin (en later binnen).

Mariaplaats
Mariaplaats – 13:00 tot 18:00 – LINK
Radio Veronica neemt vanavond Mariaplaats over, met onder andere Lindo Duvall achter de draaitafels.

Fluff Disco Op ’t Strand
Strand Oog In Al – 13:00 tot 22:00 – gratis – LINK
Wil je het drukke centrum van Utrecht vermijden tijdens Koningsdag? Dan is dit de uitgelezen kans! Bij Strand Oog In Al kun je namelijk terecht voor een strandfeestje. En niet zomaar een feestje, want Fluff Disco staat garant voor vieze deuntjes, lekkere (foute) meezingers en de allergrootste hits uit de 90’s en 00’s.

Art In Music
Nijntjepleintje – 14:00 tot 18:00 – gratis – LINK
Verschillende acts van Art in Music spelen vanmiddag op het welbekende Nijntjepleintje.

Janskerkhof Kleurt Oranje
Janskerkhof – 14:00 tot 18:00 – gratis – LINK
Verschillende grote namen uit de dancescene zullen op deze speciale dag acte de presence geven op een van de mooiste pleinen in Utrecht. Janskerkhof wordt omgetoverd tot één groot Oranje paradijs waar je los kunt gaan op de beste beats en leukste DJ’s, waaronder Dennis van der Geest.

Willy’s Block Party
De Stadstuin – 14:00 tot 22:00 – LINK
Voor één dag wordt De Stadstuin omgetoverd tot De Paleistuin. Van 14:00 tot 22:00 zullen verscheidene lokale helden (o.a. Pitto en Menno De Meester) plaatsnemen achter de draaitafels en worden lekkere biertjes en hapjes geserveerd.

Lazarus Revival
Eetcafé Stathe – vanaf 16:00 – LINK
Onlangs namen we nog een sessie met de jongens op! Een woord: feest!

Asch van Wijckplein
Asch van Wijckplein – tot 18:00 – gratis
Tijdens Koningsdag zullen onder andere Pierre et Les Optimistes en Potman Jr. het podium betreden op het Asch van Wijckplein.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief