Stappen TWEETAKT 2016

Geschreven op 1 april, 2016 | door redactie

3

Tweetakt Tips

Foto: Anna van Kooij

Vanaf 1 april is de Neude weer het festivalcentrum van Tweetakt. Tweeënhalve week lang kun je daar terecht voor o.a. hapjes, drankjes, vermaak en vooral ook heel veel optredens! Of je nou houdt van singer-songwriters, wereldmuziek, rockbands op hiphopacts, het muziekprogramma van Tweetakt heeft voor ieder wat wils! En juist daarom willen we je graag een aantal tips voorschotelen.

Kijk op de website van Tweetakt voor het volledige programma.

OIJ
Zaterdag 2 april – vanaf 20:30 – 6 euro – LINK
Nadat Keljet en Yakumo het spits hebben afgebeten is de beurt aan OIJ, een Nederlandse producer die zich niet graag in een hokje laat plaatsen, maar zijn eigen muziek omschrijft als “cinematic electropop”. Zijn muziek lijkt nog het meest weg te hebben van acts als Flume en SOHN.

Polynation
Zaterdag 9 april – vanaf 20:30 – 6 euro – LINK
Vanavond is nog zo’n avond vol sterke elektronica-acts. Gidge en HATY HATY (het nieuwe project van Blaudzun) openen de avond, waarna Polynation het podium bestijgt. Dit Nederlandse duo laat elementen uit techno, indie en wereldmuziek in combinatie met weerzinwekkende live drums (!) versmelten tot een sound in het straatje van Caribou en Bonobo.

Sofie Letitre
Zondag 10 april – vanaf 20:00 – 6 euro – LINK
3voor12/Utrecht presenteert vanavond 3 uiteenlopende acts: Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letitre. Van laatstgenoemde verscheen afgelopen najaar een EP, die deels is geproduceerd door Noisia. Sofie Letitre zal de avond afsluiten met haar kenmerkende, donkere, elektronische popmuziek uit het straatje van Massive Attack en James Blake.

Pieter De Graaf
Woensdag 13 april – vanaf 20:00 – 6 euro – LINK
Maarten Vos en Pieter De Graaf hebben beiden een studio in Kytopia. Pieter neemt je vanavond mee op reis aan de hand van geïmproviseerde, instrumentale pianomuziek, waarbij je kunt denken aan de muziek van bijvoorbeeld Chilly Gonzales.

Aafke Romeijn
Zondag 16 april – vanaf 15:00 – gratis – LINK
Afgelopen februari presenteerde Aafke Romeijn haar tweede Nederlandstalige album in EKKO, “Je Doet Je Best Maar!“. Op dit album brengt ze nummers ten gehore die bv. gaan over foute politici en autoverkopers, over stiekem een jongetje willen zijn en over het invullen van eindeloze formulieren. Haar teksten zitten vol herkenbare beelden en alledaagse situaties. Met een beetje geluk vindt het optreden buiten plaats!

Tags: ,
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief