Stappen clash of the titans

Geschreven op 13 juni, 2016 | door Douwe

1

Voorbeschouwing finale Clash of the Titans

Op donderdag 10 maart barstte Utrechts grootste bandwedstrijd weer los: Clash of the Titans! Na 10 voorrondes wisten 15 acts zich te plaatsen voor de twee halve finales en de wildcardronde. Van die 15 acts zijn momenteel nog 5 acts over, die op 25 juni in De Helling zullen strijden om de titel. Hoog tijd om eens nader te kijken welke acts zich hebben geplaatst voor de finale van Clash of the Titans.

Meer informatie over de finale op 25 juni vind je hier.

 • Edison Effect
  Deze band zou je kunnen kennen van onze maandelijkse avond in Stathe, waar zij vorig jaar al eens speelden. Edison Effect maakt catchy, dansbare synthpop die je zou kunnen vergelijken met bands als The Naked and Famous en Depeche Mode. Tijdens de vijfde voorronde (1 april, ACU) kreeg het vijftal van de jury o.a. te horen dat vooral de frontman een echte showman is, waardoor de rest achterblijft. Benieuwd hoe ze dat tijdens de finale zullen aanpakken!

 • Django Boegheim
  Deze jonge singer-songwriter werd geboren in Middelburg maar woont inmiddels al weer een tijdje in Utrecht. Zelf zegt hij zijn verhalen en lessen uit het dagelijks leven te vertalen in rustige, maar pakkende nummers. Als enige singer-songwriter in de finale zal Django Boegheim laten zien of hij zich staande kan houden tussen het geweld van de andere acts.

 • Filthy Felons
  Filthy Felons is een Utrechtse punkrock/stonerrockband, geïnspireerd door bands als Everytime I Die, Frank Carter en Feed The Rhino. De ambities van dit vijftal zijn net zo hoog als de energie en het volume. Na de tweede voorronde (17 maart, dB’s) kreeg de band van de jury te horen om meer eenheid te creëren op het podium, een perfecte tip om op 25 juni tot uiting proberen te brengen!

 • Bart Hanswijk
  Hij oogt wellicht wat timide, maar Bart Hanswijk “heeft een muzikantenhart wat hevig klopt en altijd meegroovet op de strakke jazz/fusion van zijn band”. Gooi er nog een lichtelijk poppy sound overheen en je hebt de muziek waarmee ze de tweede voorronde (17 maart, dB’s) op hun naam schreven. Puntje van aandacht is volgens de jury om de eenheid van de band af en toe los te laten om ook individueel te “shinen”.

 • Ziggy Splynt
  De alternative indie-college-rockband Ziggy Splynt heeft een eigen stijl gecreëerd door klassieke muziek, punk en funk te combineren. Verwacht dus onder andere harmonieuze klanken en zware riffs van dit drietal. Ondanks de unieke sound kreeg de Utrechtse band na hun winst bij de achtste voorronde (8 april, ACU) van de jury te horen dat het geheel “wel heel erg bekend” klonk en gaf de band als tip mee om nog meer een eigen sound te ontwikkelen. Sindsdien hebben ze enige tijd gehad om hier aan te werken, wat ze wellicht tijdens de finale zullen laten horen en zien.
Naar boven ↑
 • NEXT UP!

  NEXT UP!
 • Facebook

 • Nieuwsbrief