Stappen popronde

Geschreven op 14 juli, 2016 | door redactie

8

Het programma voor Popronde Utrecht 2016

Dit najaar gaat de Popronde weer van start. Het rondreizende muziekfestival komt op donderdag 13 oktober naar Utrecht. De eerste locaties hebben inmiddels al acts bevestigd, welke we hieronder vast voor je uitlichten. 

Het volledige programma zal in de aanloop naar 13 oktober bekend worden.

 • Avi On Fire – Hofman Café (OOR talent)
  Deze act van Bram Wesdorp (Neighbour Neighbour, Yellow Gras) speelt alternatieve pophits met een vleugje Foster The People, MGMT, Phoenix en Foals.

 • Jo Goes Hunting – Het Gegeven Paard (3voor12 Talent)
  Jimmi Jo Hueting brengt tijdens de Popronde zijn avant-gardistische pop als Jo Goes Hunting ten gehore in Het Gegeven Paard. Met drums, analoge synthesizers, gitaar en drummachines creëert hij “zijn eigen wereld van geluid”.

 • Mevrouw Tamara – Bibliotheek Utrecht
  Ze nam deel aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en speelde shows in o.a. EKKO, Paradiso en TivoliVredenburg. Vandaag speelt Mevrouw Tamara haar eigenzinnige rustige, luisterliedjes over alledaagse, ongewone dingen in de bibliotheek.

 • Nana Adjoa – Het Gegeven Paard (3voor12 Talent)
  Nana Adjoa is zangeres en multi-instrumentalist. In 2014 stond ze al met haar dromerige, soulvolle songs, die neigen naar triphop, in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

 • Pitou – Het Gegeven Paard (3voor12 Talent)
  De Amsterdamse Pitou speelde afgelopen jaar al op Le Mini Who? en Grasnapolsky. Nu is het de beurt aan de Popronde, waar ze een voorproefje zal geven van het debuutalbum wat in september verschijnt. Haar muziek wordt omschreven als “liedjes die opvallen door de klassieke achtergrond en het gebruik van vocale harmonieën”.

 • Radio Eliza – Hofman Café (3FM Serious Talent, OOR Talent en 3voor12 Talent)
  De muziek van Radio Eliza kenmerkt zich door catchy hooks en electronische beats, en dat is niet onopgemerkt gebleven. In hun korte bestaan wonnen ze de Amsterdamse Popprijs, werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent én werden door OOR en 3voor12 uitgeroepen tot Popronde Talent.

 • The Yukon Club – Hofman Café (3FM Serious Talent en OOR Talent)
  Het viertal van The Yukon Club combineert synths, gitaren, pulserende drumbeats en melancholische vocalen tot een mix die zich bevindt op de grens van indie en electro.


Update 8 augustus:

Naast bovengenoemde namen hebben nu ook RASA en EKKO hu programma voor Popronde Utrecht bekend gemaakt. Zo kun je op 13 oktober bij RASA terecht voor bijvoorbeeld: Droppings (noiserock), Glice (intense noise music) en Liquid Sun Orchestra (afrobeat). In EKKO zullen Cookachoo (bass/electronica), Creepy Karpis (garage), MOOON (garage/blues) en Yokocola (punk) hun opwachting maken.


Update 29 augustus 2016:

Het programma van Popronde Utrecht begint al steeds meer vorm te krijgen. Op 13 oktober zie je Jasper Schalks en Hans Hannemann in Molen De Ster en staan NNENN en A Fugitive in Koffie Leute.


Update 1 september 2016:

Op de website van Popronde is te zien dat ook AAPNOOTMIES, Backgammon, BARTEK, EGO DREAMS, Jeangu Macrooy, PYN, STATESMEN, Stoomboot en Storksky naar Utrecht afreizen op 13 oktober.


Update  13 september 2016:

Het programma voor Popronde Utrecht is compleet! Kijk voor het volledige programma én tijdschema op de website.

 
Naar boven ↑
 • NEXT UP!

  NEXT UP!
 • Facebook

 • Nieuwsbrief