Stappen Sena POPnl Award persbericht

Geschreven op 30 juli, 2016 | door redactie

0

Duke John vertegenwoordigt Utrecht tijdens Sena Performers POPnl Award 2016

De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Utrecht wordt vertegenwoordigd door Duke John. Samen met Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Abdomen, Wolftone, The Circle Remains, DOOXS, Here Be Dragons, Roots Creation, February Moon, Mantra, Hard & Heady, Daimy Lotus en Vikings in Tibet staan zij op zaterdag 27 augustus in de Melkweg in Amsterdam. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds. Alle veertien bands krijgen een eigen bus zodat bezoekers uit het hele land naar de Melkweg kunnen komen.

  • Duke John
   Wat krijg je als Jimi Hendrix en Josh Homme van Queens of the Stone Age baby’s zouden maken? Juist! Utrechts hardste powertrio: Duke John. Met hun combinatie van bluesrock en stoner won Duke John in 2015 het Geheim van Starsound en wisten ze bij de Utrecht Popprijs zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht te slepen. Met een blazende liveshow wisten ze ook zalen als Paradiso-Noord, Tivoli de Helling, Gebouw-T en de Mezz tevreden te stellen.

 • De competitie
  De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers op één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien in twee zalen van de Melkweg. De Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

  Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de beste, opkomende bands uit hun regio aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Sarah-Jane, The Homesick, La Corneille, Town of Saints, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Vorig jaar won The Brahms de Sena Performers POPnl Award.

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award is te vinden op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl
Naar boven ↑
 • NEXT UP!

  NEXT UP!
 • Facebook

 • Nieuwsbrief