Stappen le mini who

Geschreven op 2 november, 2016 | door Douwe

0

5 tips voor Le Mini Who? 2016

Dit jaar wordt alweer de 6e editie van Le Mini Who? georganiseerd. Het gratis broertje van het internationale muziekfestival Le Guess Who? groeide uit van een kleinschalig evenement op de Voorstraat bij The Village en Plato, tot een serieus festival. Op 12 en 13 november spelen ruim 60 acts verspreid over 30 locaties in de Utrechtse binnenstad. 

Meer informatie en het volledige programma vind je hier. Wij selecteerden 5 acts uit het bomvolle programma die je volgens ons écht moet zien:

LUWTEN
Wellicht ken je Tessa Douwstra nog van Wooden Saints of Orlando. Nu heeft ze een nieuw project, wat ze zelf omschrijft als haar “meest autonome project tot nu toe”. LUWTEN klink catchy, donker, soulvol, lo-fi, loom en minimalistisch. Afgelopen voorjaar tourde ze door het land als supportact voor Eefje De Visser, volgend jaar verschijnt haar debuutalbum waarvoor ze samenwerkte met Frank Wienk (Binkbeats).

Cocaine Piss
Niet lang nadat Cocaine Piss het podium van EKKO afgelopen september deelde met John Coffey, verscheen het debuutalbum van deze Vlaamse punkband. Het viertal heeft de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd dankzij het hectische tempo, hun snerpende gitaren, woeste punkdrums, en een energieke liveshow.

A Fugitive
Rozan Rozema (ex The Future’s Dust) weet een knappe combinatie van triphop, r&b en ambient te creëren die zich kenmerkt door haar intense vocalen, galmende drums en sfeervolle synthesizers. Deze one (wo)man-band tourde afgelopen maanden door het land tijdens de Popronde en maakt zich momenteel op voor de release van haar debuut-EP.

Sleepers’ Reign
Eetcafé Stathe vormt tijdens Le Mini Who? het podium van DICE, de showcase-avond van TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire. Één van de acts die ’s middags het podium beklimt is het Belgische Sleepers’ Reign. Dit vijftal maakt snel naam na de release van hun debuutalbum “King Into Delight”, wat ze opnamen met Justin Gerrish (Vampire Weekend, The Strokes, Weezer).

Pip Blom
Binnen heel korte tijd wist Pip Blom naam voor zichzelf te maken. Met de release van enkele tracks op Spotify oogstte ze (inter)nationale bekendheid, tekende ze bij boekingskantoor Friendly Fire, tourt ze dit najaar mee met Canshaker Pi en staat ze begin 2017 op Eurosonic/Noorderslag én Grasnapolsky. Muzikaal gezien wordt Pip regelmatig omschreven als de Nederlandse Courtney Barnett.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief