Geschreven op 1 december, 2016 | door Douwe

Clipprimeur: Alcuna Wilds – Mountains

Eind april bood Staplab tijdens haar maandelijkse avond in Eetcafé Stathe een podium aan Alcuna Wilds, de ambient triphop band uit Den Haag en Utrecht. Het optreden was onderdeel van een druk jaar voor het viertal. In binnen- en buitenland stonden ze bijna 50 keer op het podium. In 2017 zullen meer landen van hun geluid gaan horen: er staan tours in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België gepland.  

Daarom presenteert Staplab vandaag met trots de nieuwe video van Alcuna Wilds: ‘Mountains‘. Het nummer is de tweede single van hun recent verschenen Murmuration Season EP, welke begin oktober in een uitverkochte ACU werd gepresenteerd. 

Murmuration Season is het seizoen waarin zwermen vogels bijzondere vormen in de lucht maken. Het kenmerkt een tijd van verandering. Eenzelfde soort transformatie is hoorbaar op de nieuwe EP van Alcuna Wilds.

Mountains‘ klinkt in het begin lichtvoetig met een upbeat energie. De zang in het refrein verraad een donkere ondertoon. Vanaf het instrumentale middenstuk nemen zwaardere motieven het voortouw en krijgt het nummer een krachtig en beklemmend gevoel. De tekst van het nummer beschrijft een groep mensen die blindelings hun vertrouwen leggen in iets of iemand, in de hoop verlost te worden. Het nummer waarschuwt voor de gevolgen van blinde volgzaamheid, zoals het geloof in een bedrijf, een publiek figuur of moderne media en techniek.

De video voor ‘Mountains‘ is geschoten in Cultureel Centrum Moira in Utrecht door regisseur Maarten Sloovens en zijn team bestaande uit Roderik Patijn, Bart Martens en Tim Skit.
Meer informatie en shows: www.alcunawilds.com 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief