Geschreven op 20 december, 2016 | door redactie

Singleprimeur: Nowhere Near – Hanami

2016 was een succesvol jaar voor de Utrechtse indie/dreampopband Nowhere Near: Ze brachten hun debuut-EP uit, wonnen de Kei van Amersfoort, speelden in o.a. dB’s, TivoliVredenburg en op de Staplab-avond in mei in Stathe. Als klap op de vuurpijl wisten ze zich te plaatsen voor de finale van de Utrecht Popprijs (22 december in TivoliVredenburg!) en presenteert de band nu haar nieuwe single: “Hanami“.

De single bestaat uit de nummers “Scattered” en “Fleeting“, die allebei over vergankelijkheid gaan. Hanami is het Japanse feest van de bloeiende kersenbomen. Het is het bewonderen van de bloesem, waarmee de takken rijkelijk versierd zijn. Binnen enkele weken zullen de bloemblaadjes verwaaien en de bomen kaal achterlaten. Zo gaat het al honderden jaren. En elk jaar herinnert de kersenbloesem de mensen aan de schoonheid en vergankelijkheid van leven.
De wereld vergaat voortdurend, maar in de lente bloeit de bloesem weer.

De videoclip is opgenomen in Rumah Kita Wageningen, het verpleegtehuis voor Indische ouderen. De oma van frontvrouw Amber is een van de vier hoofdrolspelers. Tot groot verdriet is meneer Schultz kort na de opnames onverwachts overleden. Zo vergankelijk kan het leven zijn…

Meer informatie en shows: www.nowherenear.nl Binnenkort is de single ook te vinden op de andere digitale platforms. 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief