Stappen the-maureens-2016-2017

Geschreven op 20 december, 2016 | door redactie

0

Staplab & Stathe presenteren: The Maureens

Iedere laatste vrijdag van de maand presenteert Staplab een lokale artiest in Eetcafé Stathe. Op vrijdag 27 januari vindt de eerste editie van “Staplab & Stathe presenteren” van 2017 plaats. Tijdens deze avond wordt een podium geboden aan de Utrechtse band The Maureens

“Zoals iedereen weet bestaan er twee soorten muziek: de goede soort en die andere. The Maureens spelen de goede soort. The Maureens zijn indie, nedericana, Beach Boys, Byrds, Jayhawks, Johan, Teenage Fanclub – maar vooral, ze zijn alles wat je nodig hebt op elke dag waarop de miezer tussen de huizen hangt en de grijze lucht iets tussen regen en natte sneeuw in belooft.”
– Ingmar Heytze, 2015

The Maureens kwamen bij elkaar uit voorliefde voor meerstemmig gezongen, energieke en opzwepende gitaarpop. In 2013 brachten ze hun eerste album “The Maureens” uit. Dit album werd positief ontvangen door de Nederlandse pers en leverde de band de nodige optredens op, aandacht van 3FM en DWDD en veel lof van liefhebbers van powerpop uit o.a. de UK, Spanje, Japan en de USA.

In het voorjaar van 2015 begonnen The Maureens met opnames voor hun tweede album (“Bang the Drum) dat in september van dat jaar uitkwam. De meer persoonlijke en melancholieke sfeer richting americana werd door pers en publiek gewaardeerd en leverde opnieuw veel lovende recensies en optredens op.

Na een reeks optredens rondom de release van “Bang the Drum” besloten enkele leden in juni 2016 de band te verlaten. Al snel werd met bassist Wouter Zijlstra een doorstart gemaakt en momenteel werkt de band in een compacte viermans bezetting fanatiek aan een derde album. Met try-out optredens in januari, waarvan die in Eetcafé Stathe er één is, en geplande studiotijd in maart belooft 2017 een boeiend jaar te worden voor The Maureens.
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief