Stappen hemelbestormers

Geschreven op 3 maart, 2017 | door redactie

0

TivoliVredenburg presenteert nieuw showcase festival HEMELBESTORMERS

Op zondag 5 maart vindt in TivoliVredenburg de eerste editie plaats van het nieuwe showcasefestival ‘Hemelbestormers’. Hemelbestormers is een unieke samenwerking tussen tien muziekopleidingen in Nederland. Aansluitend op de Musicfair/ Dancefair, de jaarlijkse muziekbeurs die dat weekend gehouden wordt in de Jaarbeurs, betreden vierentwintig poptalenten het podium in TivoliVredenburg.

Voor het eerst in de geschiedenis bundelen zoveel verschillende muziekopleidingen uit Nederland hun krachten. Ze willen hun talenten de kans geven zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Het evenement geeft een tegengeluid de bekendmaking van de resultaten uit een onderzoek van het Fonds Podiumkunsten vorige week, waarin ondermeer stond dat grote poppodia steeds minder vaak aanstormend Nederlands talent programmeren. Met hoge kosten en lage inkomsten is het vaak risicovol nieuw poptalent te boeken. TivoliVredenburg, de samenwerkende muziekopleidingen en partners Musicfair/ Dancefair, Pinguin Radio en Music Maker werken met Hemelbestormers juist samen om talent een kans te geven op de grote podia.

De afgelopen jaren zien we steeds meer acts doorbreken die hebben gestudeerd aan één van de muziekopleidingen die ons land rijk is. Zo begon Mister and Mississippi als een project van de Herman Brood Academie, studeerde Jett Rebel aan het Conservatorium van Amsterdam en hebben de dames van Bells Of Youth elkaar leren kennen op de Rockacademie, om er maar een paar te noemen. Ook Mr. Polska, My Baby, DeWolff, Textures, Gallowstreet, Birth of Joy, Jungle byNight, Lucas Hamming, Gallowstreet en de bandleden van Typhoon en Ronnie Flex zijn mooie voorbeelden van talenten die op dit moment hun successen behalen in de Nederlandse clubs.

Zondag 5 maart staan de volgende ‘Hemelbestormers’ op het podium: Willemijn de Boer, Peer, Naear, Massi, Joe Buck, Natives Of The Crooked Cage, Karixon, EUT, The Visual, Vin Postéga, Zeno Wachtig, JuliusPhilips, Arie Buursema, A Cynic’s Mind, Hollow Men, Lawrence-t, Surf Aid Kit, SMIB, Hato Branch, Solden, Greenfield, Loose Air, Laura & Collin en Storm.

 
Naar boven ↑
  • NEXT UP!

    NEXT UP!
  • Facebook

  • Nieuwsbrief